Diyarbakır`da Çalıştığı Bankanın 2 Milyon Dolarını Çaldı Alanya`da Yakalandı

Diyarbakır`da, çalıştığı bankanın 2 milyon dolarını havaalanına götürürken çalarak ortadan kaybolduğu iddia edilen güvenlik görevlisi Selahattin Aktürk (26), Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalandı.

Aktürk ile birlikte 3 kişi daha göz altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Alanya Cuma Pazarı’nda bulunan bir restoranda yemek yerken polis tarafından göz altına alınan Aktürk ile birlikte bulunan H.C.’de göz altına alındı. Nurhak T. isimli sahte kimlikle yakalanan Aktürk’ün ifadesi alındıktan sonra 2 kişi daha göz altına alındı.
Alanya’dan iki farklı bankadan Elazığ’daki yakınlarına para transferi yaptığı iddia edilen A.K. ve evinde kaldığı öğrenilen E.G, 261 adet avro ile birlikte yakalanarak göz altına alındı. Göz altına alınan Aktürk’ün emniyete götürülürken yüzünü gizledi.
Diyarbakır’da bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Selahattin Aktürk, 4 milyon doları İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına götürürken aracın sürücüsü mesai arkadaşını etkisiz hale getirip 2 milyon dolarla kaçmıştı. Olayın ardından geniş çaplı bir çalışma başlatan polis kısa sürede Aktürk’e yardım eden bir kişiyi yakalamıştı.