Banka Görevlisinin Akıl Almaz Dolandırıcılığı
Bursa`da bir banka görevlisinin de aralarında bulunduğu 5 kişilik dolandırıcılık şebekesinin, özel bir yazılımla kimlik bilgilerini değiştirip başkaları adına kredi çektiği ortaya çıktı.

Bankanın 8 ayrı şubesinden 120 bin TL kredi çeken şebeke üyeleri, kredilerin ilk taksitini ise dikkat çekmemek için yine bankanın verdiği kredi kartlarından ödedi. ASIL VURGUN BAYRAMDA OLACAKTI Bankadan çekilen kredi miktarlarını artırmak isteyen şebeke elemanları, diğer arkadaşları Mesut Ç.`den kendilerine lojistik destek sağlamasını istedi. Bunun üzerine şebeke elemanları, bankaların bayram kredilerinden yararlanmak için çok sayıda kimlik çıkarmaya başladı. Kimliğin sahte olduğunun anlaşılmaması için de kimliğe soğuk mühür vuran şebeke, asıl vurgunu bayramda yapmak istedi. Ancak elemanların oyunu banka sayesinde bozuldu. Bankada çalışan bir görevli, bankaya gelen bir müşteriyi arayarak çekmekistediği kredide bir sıkıntı olup olmadığını sordu. Bankadan kredi çekmediğini söyleyen müşteri, ertesi gün bankaya gelerek kendisini arayan yetkili ile görüştü. Bir aksilik olduğunu anlayan banka görevlisi, güvenlik kameralarını incelediğinde kredi çeken kişinin müşterisi değil, bir başkası olduğunu anladı. Bunun üzerine banka, polis ile irtibata geçerek şebeke elemanlarının tezgahını bozdu.
Şebeke üyelerini tespit eden Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, Tolga İ., Mehmet Ç., İsmail A. ve Mesut Ç.`nin evine baskın düzenledi. Yapılan baskında çok sayıda bilgisayar, özel yazılım programı, yazıcı ve soğuk mühür makinesi ele geçirdi. Şebeke üyelerinden Ayhan S.`nin ise firar ettiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, şebeke üyelerinin 8 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
