Kekik Toplarken Ölen Köylülerin Davası Yine Ertelendi

Geçen yıl kekik toplayan köylülerden ikisinin terörist zannedilerek yanlışlıkla öldürülmesinin ardından başlayan dava sürecinde mahkeme yine ertelendi.

Kekik Toplarken Ölen Köylülerin Davası Yine Ertelendi

Hatay’ın Hassa ilçesinde geçtiğimiz yıl dağa kekik toplamak üzere giden Ali Dalmış ve Mustafa Fil’i terörist sanarak bölgede bulunan askerlerin ateş açması sonucu 2 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından Antakya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar uzman çavuşlar A.B, M.K. ve C.K. katılmazken hayatını kaybeden Mustafa Fil ve Ali Dalmış’ın çocukları hazır bulundu.

Görülen davada olayda hayatını kaybeden Mustafa Fil`in avukatı Ali Habib ve Ali Dalmış`ın avukatı Taylan Özgür Eker, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Avukatlar ayrıca Askeri Savcılıktan gönderilen takipsizlik kararına konu dosyanın tamamının istenmesini, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına dayanak belgelerin ve bazı tanıkların dinlenmesi, vefat edenlerin hangi mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünün tespiti eşyalar üzerindeki atış atıklarının incelenmesini ve olay yerinde keşif yapılmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti tutuklama talebini reddederken olay yerinde keşif yapılması ve tanıkların dinlenmesini kabul ederek duruşmayı erteledi.

FİL AİLESİ TEPKİLİ
Olayda hayatını kaybeden Mustafa Fil’in oğlu Kenan Fil aradan geçen 1 yıl 4 aylık süreye rağmen o günden bu güne hiçbir gelişme kaydedilmediğini söyledi.

Davanın zaman aşımına uğraması için çalışıldığına inandığını iddia eden Fil “Bize göre 3 tane eli kanlı katil elini kolunu sallayarak geziyor. Ben onlara güzel bir bayram mesajı vermek istiyorum. En güzel bayramları bize yaşattıkları bayramlar gibi olsun. Bu organizasyonda yer alan bütün herkes için inşallah öyle olur. Bir keşif yapmak için bile güvenli olmadığını söylüyorlar. Güvenliği biz sağlayacak değiliz. Çapulcu dediğimiz terör örgütünden keşif heyetini korunamıyorsa söylenecek hiçbir şey yok” dedi.


OLAY NASIL OLMUŞTU
Hatay’ın Hassa ilçesi Dedemli Köyü Şekerim Deresi mevkiinde 28 Haziran 2010 tarihinde bölgede konuşlanan güvenlik güçleri dur ihbarına uymadıklarını iddia ettikleri kişilere ateş açarak kekik toplayan vatandaşlardan Mustafa Fil ve Ali Dalmış`ın ölümüne, Mustafa Sak`ın yaralanmasına neden olmuşlardı. Olayın ardından 3 Uzman Çavuşla ilgili ``kasten adam öldürme` iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.