Kurtulmuş: Barla Filmi İnançlara Uygulanan Baskıyı Göstermesi Açısından Önemli

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, `Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filminin Türkiye`de bir zamanlar milletin inançları ile ne kadar oynanıp, ne kadar baskı altında tutulduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, filmde hayatı konu edilen Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`ne iade-i itibar yapılması gerektiğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş, Kentpark AVM`de Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`nin hayatını anlatan "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" adlı filmini izledi.
Film çıkışında Cihan Haber Ajansı (Cihan)`nın sorularını cevaplayan Kurtulmuş, filmde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kurtulmuş, filmin Türkiye`de milletin inançları ile ne kadar oynandığını ne kadar baskı altında tutarak, kendi kökenlerinden kopartılmaya çalışıldığını anlatan çok güzel bir film olduğunu kaydetti.
Milyonlarca insanın hala eserlerinden faydalandığı Üstad Hazretlerinden iade-i itibar yapılması gerektiğini dile getiren HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, "Bediüzzaman Said Nursi`nin şahsında da ve bütün onun gibi insanların şahsında da iade-i itibar yapılması gerekiyor. Milyonlarca insanın sevip saydığı eserlerinden faydalandığı Said Nursi`nin mezarının nerede olduğu bile belli değildir. Bunların ortadan kalkması gerekir." dedi.
Türkiye`de imanın bu kadar yaygın şekilde yaşanmasını Bediüzzaman Said Nursi gibi ihlaslı insanların zor şartlarda hareket etmesine bağlayan Kurtulmuş, bu durumun tarih boyunca İslam`ın bugüne gelmesindeki en büyük dayanak olduğunu savundu.

Kurtulmuş ayrıca filmde kendisini en çok etkileyen sahnenin Üstad Hazretleri`nin Barla`dan ayrıldığı son sahne olduğunu belirterek, "Artık ben buradan gidiyorum diyerek gariban şekilde, mazlum bir şekilde getirildiği Barla`dan o gidiş sahnesi artık o gidişini kendisinin anlamış olması." diye konuştu.

Dersim tartışmalarına değinen Kurtulmuş, "Dersim`in İstiklal Mahkemeleri`nin bütün o dönemin bir sürü hukuk dışı olaylarının ortaya çıkması lazım. Sadece `özür dileriz` demek kafi değil. Bu dönemde yaşanan yanlışlıkların TBMM tarafından özürle ortaya çıkartılması lazım." dedi.
Dersim konusunun bir takım söz ve polemiklerle geçiştirilemeyeceğini savunan Kurtulmuş, Dersim`de yaşananların bir an önce ortaya çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.