Güney Marmara Aşçılar Derneği Üyelerinin Dayanışma Gecesi

Güney Marmara Aşçılar Derneği`nin (GÜMASDER) geleneksel dayanışma gecesi Bursa’da gerçekleştirlidi.

Güney Marmara Aşçılar Derneği Üyelerinin Dayanışma Gecesi
Gece Vali Şahabettin Harput ve Bursa Esnaf Sanağtkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak’ın katılımıyla Almira Otel`de gerçekleştirildi. Türkiye Aşçı Dernekleri Başkanları ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldı gecede konuşan Vali Harput, yemeğin bir kültür olduğunu belirtti.

Aşçılık mesleğini çok yönlü ele almak ve çok iyi değerlendirmek gerektiğini ifade eden Harput, “Bizim kültürümüz dediğimiz zaman dilimiz, geleneklerimiz, kıyafetlerimiz ve bizi biz yapan değerlerimizdir. Mesleğinizin hünerlerini, inceliklerini en iyi şekilde bilmek ve aynı zamanda kendi kültürümüzü, yemeklerimizi yaşatmanın hazzını yaşıyor olacaksınız." şeklinde konuştu.

Yemeği sunmak kadar, hazırlamanın da çok önemli olduğunun altını çizen Vali Harput, "Dünya’da istihdamın büyük bir kısmını hizmet sektörünün sağladığını biliyoruz. İyi yanlarımızı, eksik yanlarımızı irdelemek ve daha iyiye doğru ulaşmak zorundayız. Marka oteller birbiri ardına Bursa’ya geliyor. Bu projelere eleman yetiştirmek üzere okullar açılıyor. Bizde bu alanda hazırlıklı olmalıyız." dedi.

2012 Nisan ayında 2 bin kişi ile Bursa’nın Türkiye’de ilk defa Arap Birliği Turizm Bakanlarına ev sahipliği yapacağını hatırlatan Vali Şahabettin Harput, “Turizm acenteleri, emlak yatırımcıları ve sektörün temsilcilerinin de katılacağı organizasyonda Bursa’yı ve Türkiye’yi tanıtma adına büyük bir fırsat olacak. Kendi kültürümüzü tanıtma imkanı tanıyacağız. Burada sektörün otel, lokanta ve restoranlarının da tanıtımına yer vereceğiz. Bu mesleği güçlendirmek ve etkili kılmak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ise, yaptığı konuşmada, aşçılığın çok önemli bir meslek ve toplumun kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirterek “Aşçılık sadece yemek yapmaktan ibaret değildir. Bir aşçı aynı zamanda kültürlü olmalıdır. Türkiye aşçılar federasyonu olarak Hatay Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 64 tane gencimizi sıfırdan alıp her bölgeden en iyi aşçılarımızın verdiği eğitimle yetiştirerek mezun ettik. Aynı zamanda Turizm Otelcilik Okulları ile de ortak projeler yürütüyoruz. Yurt içi ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz:" diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki aşçı derneği başkanlarına ve sponsor firma temsilcilerine verilen plaketlerin ardından Bolu Aşçılar Derneği gösteri ekibinin yaptığı gösteri ile program sona erdi.