Başkan Altuğ: İş İçin Mektup Bile Yazdık, Başvuran Olmadı

Ankara’nın Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, iş arayanlara iş için mektup yazdıkları halde başvuranın olmadığını söyledi.

İş arayanlara iş vereceklerini duyuran Belediye Başkanı, başvuran çoğu kişinin ise iş beğenmediğinden dert yandı.

Şereflikoçhisar’da çalışan firmaların dışarıdan işçi getirmesinin üzüntü verici olduğunu, iş arayanlara iş vereceklerini duyurmalarına rağmen iş için başvuranların çok az olduğunu belirten Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, iş için gelen çoğu kişinin masa başı iş talebinde bulunduğunu söyledi. Masa başı iş döneminin kapandığını ifade eden Altuğ, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanı, belediye başkanı artık masada oturmuyor. Bir mimar bile masada çizimini tamamladıktan sonra araziye çıkıyor. Masa başı iş dönemi kapanmıştır." ifadelerini kullandı.
Yıl içerisinde belediye tarafından açtıkları tekstil kursuna gelen kursiyerlere iş başvurusu için mektup yazdıkları halde hiç kimsenin iş için başvuruda bulunmadığından dert yanan Altuğ, bu sene tekrar tekstil kursu açmayı düşündüklerini ancak kursa gelenlerden imza alacaklarını söyledi. Altuğ, "Kurs açıyoruz. Firmalara işçi lazım oluyor. İşçi bulamıyoruz. Tekstil atölyeleri Kulu ve çevre ilçelerden servisle işçi getiriyor. Bu da maliyeti artırıyor. İşçi bulamayan firmalar fabrika açmaktan vazgeçiyor." dedi.