Tehdit altındaki kadınlara ''Çağrı'' sistemli koruma

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, koruma tahsis edilen kadınların ''çağrı'' üzerine bir koruma uygulamasına tabi tutulacak.

Tehdit altındaki kadınlara ''Çağrı'' sistemli koruma
Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, koruma tahsis edilen kadınların ''çağrı'' üzerine bir koruma uygulamasına tabi tutulacağını belirterek, ''Dolayısıyla vatandaş, şiddet gören kişiler, çağrı yaptıkları süre içerisinde bizde onları koruma vereceğiz. Bu uygulama gece gündüz, 24 saat esasına dayalı olacak. 7 kişi için bir karar alındı'' dedi.

Kırklareli'de şiddet gördüğü gerekçesiyle 7 kadına koruma verilmesi konusuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tehdit altındaki kadınların korunmasının, yapılan müracaat üzerine valilikçe alınan bir karar olduğunu belirtti.

Kadınların ''Çağrı'' yöntemiyle korunacağını ifade eden Canbazoğlu, ''Burada koruma tahsis edilen kadınların çağrı üzerine bir korunması söz konusu. Bu valilikçe, uygun görüldü. Dolayısıyla vatandaş, şiddet gören kişiler, çağrı yaptıkları süre içerisinde bizde onları koruma vereceğiz. Bu uygulama gece gündüz, 24 saat esasına dayalı olacak. 7 kişi için bir karar alındı'' dedi.

-''Yerinde bir karar''-

Kırklareli Barosu Kadın Komisyonu eski Başkanı Avukat Tülay Peker de, valilikçe alınan kararı çok olumlu bulduğunu belirtti.

''4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun''un uygulamadaki en büyük eksikliğinin takip konusu olduğunu savunan Peker,''Bu koruma kanununun 10. maddesinin işlerlik kazanarak kadınlara bireysel koruma tahsisi edilmesi elbette ki bu kararı daha anlamlı kılmıştır. Kadınların can güvenliğinin takip ediliyor olması muhataplar için de ürkütücü olacaktır. Ben de kararı çok olumlu değerlendiriyorum. yerinde bir karar'' diye konuştu.
Kaynak: AA