Tahrir Meydanı`nda Göstericiler Güvenlik Güçleriyle Çatıştı: Çok Sayıda Yaralı Var

Mısır`da devrimin sembolü Tahrir Meydanı`nda Askeri Konsey`i protesto eden göstericilerle güvenlik birimleri arasında bugün yeniden çatışma yaşandı.

Dün 38 parti ve siyasi hareket, taraftarlarını Tahrir Meydanı`nda toplanmaya çağırmıştı. Çıkan çatışmalarda 35 gösterici hayatını kaybetmişti.

Bugün Tahrir Meydanı`nda 6-7 bin kişilik bir kalabalığın bulunduğu belirtiliyor. Göstericilere Kahire`de bulunan çeşitli üniversite ve liselerdeki öğrenciler de destek veriyor.

Tahrir Meydanı`nda bulunan Amerikan Üniversitesi`nin çevresindeki çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İktidardaki Yüksek Askeri Konseyin yönetimi sivillere devretmesini isteyen göstericiler, İçişleri Bakanlığı`nda konuşlanan askeri birlikleri hedef alıyor. Güvenlik güçleri, eylemcilere karşı göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik mermi kullandığı ifade ediliyor.

Bu arada, üst düzey bir hükümet yetkilisi, Askeri Konsey`in, Essam Şeref hükümetinin istifasını kabul ettiğini ancak yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edeceğini, yeni hükümeti kuracak kişi üzerinde çalışıldığını ve bunun da siyasi güç ile partilerin acil diyaloğa girmesiyle gerçekleşebileceğini bildirdi.
Kaynak: İHA