“stk’lar, Halkın Sıkıntılarının Çözüm Yolu”

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, halkın sıkıntılarının çözüm yolunun, örgütlü toplum olmaktan geçtiğini ifade etti.

“stk’lar, Halkın Sıkıntılarının Çözüm Yolu”

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Kamu Diyalogu Semineri yapılıyor. Sivil Toplumu Destekleme Derneği tarafından yürütülen ‘STK’lar Kalkınıyor Projesi` kapsamında, Antalya’da bulunan STK’lara yönelik 2 gün sürecek eğitim ve seminer programı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında, STK’ların kamu karar mekanizmalarına katılımını artırmak, sivil toplum bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, STK’ların mali yönden güçlenmeleri amacıyla hibe programları ve hibe veren kuruluşlarla ilgili bilgilendirmek, STK’ların kalkınmadaki rolünü artırmak amacıyla istihdama yönelik projeler hazırlamalarını sağlamak ve STK’ların dernekler mevzuatı, derneklerin vergi mevzuatı karşısındaki durumları ve derneklerin muhasebe işlemleri ile ilgili bilgilendirmeleri hedefleniyor.
Seminerde STK temsilcilerine seslenen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, dernekler ve STK’ların kar amacı gütmeyen kuruluş olduğunu söyledi. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için örgütlenmek gerektiğini kaydeden Yardımcı, “Dünyada ne olursa olsun halkın sıkıntılarını çözmenin yolu örgütlü toplum oluşturmadan geçiyor. Çağdaş yaşam tarzı, sadece devlet organlarıyla değil güçlü STK’larla olacaktır.” diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, güçlü bir STK zeminine sahip olunması durumunda, devletin yaptığı çalışmaların büyük bir kısmında etkin rol alabileceğini vurguladı. STK’ların ciddi olması durumunda, devletin de o kadar yaklaşacağını aktaran Loğoğlu, “Bu bir karşılıklı etkileşimdir. Geleceğin Türkiye’sinin çok daha sağlam temeller üzerine kurulmasına neden olur.” şeklinde konuştu.
Üç farklı STK tipi olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Loğoğlu, bunların bir kısmının gerçekten belli bir amaç doğrultusunda hizmet verdiğini kaydetti. Loğoğlu, bazı STK’ların gayri kanuni işlere alet olduğunu, bazılarının da sadece şahsi itibar kazanmak için kurulduğunu söyledi.