Siirt`te Depremzedeler İçin Kardeş Aile Kampanyası

Siirt’te yayınlanan Umut Gazetesi her ailenin kente gelen depremzede bir aileyi kardeş aile olarak kabul etmesi için bir kampanya başlattı.


Van’da meydana gelen iki depremin ardından devam eden göçlerle birlikte Siirt’e gelenlerin sayısı da artıyor. Siirt’e göç eden depremzedelerin yaklaşık bini kamu kurum ve kuruluş sosyal tesis ve lojmanlarına yerleştirildi. İlçe ve köylerde yaşayan yakınlarının yanına giden çok sayıda vatandaşta bulunuyor.

Siirt’te günlük olarak yayımlanan Umut Gazetesi, gelen depremzedelerin maddi ihtiyaçlarının giderilmesi ve özellikle yaşadıkları psikolojik travmanın atlatılması için `Kardeş Aile Kampanyası` başlattı.

Gazetenin sahibi Mehmet Esmeroğlu, depremzedelerin fiziksel olarak çektikleri sıkıntı kadar psikolojik sıkıntı da çektiklerini belirterek bu travmanın atlatılması için böyle bir yola girdiklerini söyledi. Esmeroğlu yaptığı açıklamada, "Gerek deprem bölgesinde ve gerekse diğer bölgelere göç eden vatandaşlarımız fiziki şartlar açısından çok sıkıntı içerisindedirler. Bunların fiziki ihtiyaçları gerek devletimiz ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanmaya çalışılıyor. Ancak bunların yaşadığı birde psikolojik travma var. Bize göre, bu travma fiziki sorunlar kadar yıpratıcıdır. Bunun atlatılmasına yönelik bir çalışma yapmak gerekiyor. Evlerinden işlerinden yoksun olan bu vatandaşların konuşacak dertleşecek insanlara ihtiyaçları var. Bu açıdan halkımıza böyle bir çağrı yaptık, kampanya başlattık. Nasıl ki şehirler, okullar birbirine kardeş olabiliyorsa, bizlerde depremzede ailelere kardeş olalım. Kardeş aile olarak seçtiğimiz ailenin imkanlar ölçüsünde maddi ve fiziki ihtiyaçları karşılayalım, onları bir akrabamız, bir aile dostumuz olarak belleyelim. Maddi imkanı olmayanlar bu aileleri evlerine misafirliğe oturmaya yemeğe davet etsinler. Bir kaç saatliğine de olsa onlara çektikleri sıkıntıları unuttursunlar. Depremzede kardeşlerimizin eskiden olduğu gibi sıcak bir aile ortamında geçirecekleri birkaç saat onları biraz olsun rahatlatır, yaşadıkları psikolojik travmanın etkilerini azaltır." dedi.