Şehit Yakınları ve Gazilerden Bedelli Askerliğe Tepki

Yozgat`ta şehit yakınları ve gaziler, bedelli askerlik uygulamasına karşı çıkıyor.

Şehit Yakınları ve Gazilerden Bedelli Askerliğe Tepki
Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altunok, "Biz çocuklarımızı askere para için değil vatan için, bayrak için gönderdik" dedi.

Bedelli askerlik yasasına karşı olduklarını belirten Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altınok, "Fakir çocukları dağda teröristlerle mücadele edecek, zengin çocukları kendileri için bir cep harçlığını verecek, askerlik yapmayacak. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Türkiye`de eşitlik var, ayrımcılık ortadan kalksın, zengin-fakir askerliğini yapsın. Şehit aileleri olarak bu kanuna karşıyız. Herkes bu vatanın, bu bayrağın bekçisi olsun. Biz çocuklarımızı para ile göndermedik, elleri kınalı, gözlerisürmeli olarak gönderdik. Şimdi onlar bizi para ile satın almak istiyorlar. Şehit aileleri çocuklarını para için değil, vatan için, bayrak için askere gönderdi. Onun için biz onların paralarını istemiyoruz, eşitlik istiyoruz" dedi.

3 Eylül 2011 tarihinde Tunceli`de PKK`lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu`nun babası Seyit Buharalıoğlu da bedelli askerlik yasasına karşı çıktılarını ifade ederek, "Biz para pul istemiyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti`nin yaşamasını istiyoruz. Biz doğuştan asker doğarız, ölürken de asker ölürüz. Biz bedelli askerliği istemiyoruz, biz para da istemiyoruz. Parayı lazım olanlara versinler, bizim ihtiyacımız yok. Biz kanuna karşıyız. Herkes insan gibi görevini yapsın.Bu vatanı kim koruyacak, köylü çocuğu, fakir fukara mı koruyacak? Zenginler korumayacak, Avrupa`da gezecek, bizim zavallı çocuklarımız para ödemedi diye şehit olacak. Ben kesinlikle karşıyım. Böyle bir şey yapmak için halka sorsunlar, eğer istiyorsa halkın isteğine karşı boynumuz kıldan ince" diye konuştu.

1993`de Elbistan`da PKK terör örgütü girilen çatışmada gazi olan Hakan Çelik ise PKK`nın kurşununun hala vücudunda olduğunu ifade ederek, "Gazi maaşı yetmediği için simitçilik yaparak geçimimi sağlıyorum. Biz bedelli askerliğe karşıyız. Zengin çocuğu askere gitmiyor, fakir çocuğu gidiyor, onun için karşıyız. Başbakanımız bedelli askerlikten gelen paranın şehit ailelerine verileceğini söyledi. Bu belki şehit ve gazilere bir nebze olsun fayda sağlayacağı için biraz mantıklı olabilir ama zengin çocuğu dagidip askerliğini yapsın" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA