``şehit ve Gazi Ailelerine İş Talep Ediyoruz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın bedelli askerlik hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, elde edilecek gelirin şehit aileleri ve gaziler için harcanacak olmasından memnuniyet duyduklarını, bunun yanı sıra şehit ve gazi aileleri için iş talebinin de değerlendirilmesini istediklerini belirtti.

``şehit ve Gazi Ailelerine İş Talep Ediyoruz``
Yapılan açıklamanın kimilerini memnun ettiğini, kimilerini ise etmediğini ancak süreç içerisinde olumlu gelişmelerin yaşanacağı kanaatinde olduklarını vurgulayan Hızal, "Türkiye kamuoyunda sürekli gündeme gelen bedelli askerlikle ilgili bugün itibarıyla Sayın Başbakan gerekli açıklamaları yaptı. Bu konu yıllardan beri sürekli gündeme geliyordu. Özellikle gençlerimizin ve bazı kamu çalışanlarının bu konuda beklentileri vardı. Bu beklentilerin ardından bugünkü açıklamalar kimilerini memnun etti, kimisinietmedi. Biz şehit aileleri olarak, gaziler olarak başından beri bu konunun özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz nezdinde çok ciddi bir şekilde araştırılmasını, Milli Savunma Bakanlığının da konunun üzerinde durmasını, bunlar yapılırken gazi ve şehit ailelerinin görüşlerinin de alınmasını istemiştik. Beklentilerimiz karşılandı. İnşallah bundan sonraki süreçte de olumlu gelişmeler olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Bedelli askerlikten elde edilen gelirin şehit aileleri ve gaziler yararına kullanılacağına değinen Hızal, "Başbakanın buradan elde edilecek gelir konusunda özellikle adres olarak bizleri göstermesi bizi memnun etti. Ben özellikle bu tür çalışmaların bu şekilde aktarılmasından dolayı başta Genelkurmay Başkanlığımıza ve Milli Savunma Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. En azından şehit ailelerimizin, gazilerimizin geride kalan çocuklarının, onların eğitimleri konusunda maddi açıdan desteklenmesini olumlukarşılıyoruz" ifadelerini kullandı. Bedelli askerlik yasası ile ilgili taleplerinin olduğunu vurgulayan Hızal, "Başbakanımızdan şehit ve gazi ailelerine iş de talep ediyoruz. Bunu da açıklamasını beklerdik. Bu müjdeyi de vermesini çok arzu ettik ama bu konudaki çalışmalar herhalde bitmedi. Ve en kısa zaman içerisinde Sayın Başbakanımızın bu konuda da açıklama yapmasını bekliyoruz. Diğer talebimiz de şehit subay, şehit astsubay, uzman er ve erbaşlarımızın ve kamuda çalışan emniyet güçlerimizin ve diğer kamu alanlarında terörle mücadeleşehit olan çocuklarımızın ve aynı zamanda aynı babadan ayrı anneden olma kardeşlerinin de bu kanun kapsamına alınması ve bunlardan en azından birinin askerlik yapması. Resmi Gazete`de bu tekliflerin de çıkmasını istiyoruz. Bu konuda da Türkiye Büyük Millet Meclisimizden destek vermelerini istiyorum" dedi.
Kaynak: İHA