Kazada iki saatlik yaşam mücadelesini kaybetti

Kocaeli TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada, kamyon sürücüsü sıkıştığı yerden iki saatte ancak çıkartılabildi.

Kazada iki saatlik yaşam mücadelesini kaybetti
Kamyonda iki saat yaşam mücadelesi veren sürücü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, 18.40 sularında TEM Otoyolu’nun Uzun Çiftlik mevkiinde meydana geldi. İstanbul-Ankara istikametine giden Murat Gökdere’nin kullandığı 19 KP 564 plakalı motorin yüklü tanker, önünde seyreden Coşkun Yıldırım idaresindeki 06 DH 8478 plakalı kamyon aniden yavaşlayınca arkadan çarptı. Kazada Gökdere tankerin sürücü koltuğunda sıkıştı.


Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları çalışmalara rağmen Gökdere’yi sıkıştığı yerden çıkartamadı. Bunun üzerine, tankeri arkadan çekmek için yoldan geçen iki tanker durduruldu. Kamyonların tankeri çekme çabalarından bir netice alınmadı. Ardından, kamyonların biri kazaya karışan kamyonun önünden, diğeri tankeri arkadan çekmeye başladı. Yapılan birkaç deneme sonrası tanker kamyonun arkasından ayrılabildi.


İtfaiye ve sağlık ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu Gökdere sıkıştığı yerden çıkartıldı. İki saat süren çalışma boyunca bilinci açık olan Gökdere’nin ambulansa bindirilirken bilinci kapandı. Ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gökdere’nin yaşamını kaybettiği öğrenildi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu’na uzun kuyruk oluştu. Trafik kontrollü olarak sağlandı. Kamyonların kaldırılmasından sonra trafik normale döndü.

Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Coşkun Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Seyir halinde gelirken yolun ortasında 42 plakalı bir otomobil duruyordu. Yolun ortasında duruyordu, ne emniyet şeridine gitmiş, ne başka yere. Korna çaldım, selektör yaptım ancak otomobil hareket etmedi. Yavaşlayınca arkadan gelen sürücü bana vurdu.” dedi. Yolun ortasında duran otomobil ise kaza sonrası olay yerinden kaçtı. Kamyon sürçüşü Coşkun Yıldırım da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.