Edremit’te Muhtarlara Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Balıkesir`in Edremit ilçesine bağlı mahalle ve köy muhtarlarına, Kaymakamlık Nüfus Müdürlüğü`nce bilgilendirme semineri düzenlendi.

Edremit’te Muhtarlara Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
Edremit Körfez Anadolu Lisesi`ndeki seminere, muhtarların yanısıra belediyelerin nikah ve numarataj memurları da katıldı.

İlk bölümde söz alan Edremit İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, Nüfus teşkilatının tarihçesini ve günümüze nasıl değişiklerle geldiğini, ayrıca Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`nin avantajlarını anlattı. Muhtarların adreslerle ilgili sıkıntılarını da dinleyen Ayan, adres tespitleriyle ilgili problemlere açıklık getirdi.

İkinci bölümde ise sokak ve caddelerdeki numaralandırma sistemi anlatıldı. Altınoluk Belediyesi Numarataj Birim Sorumlusu Metin Sönmez, örneklerle numaralandırma teknikleri sayesinde adres bulmanın kolay olduğundan bahsederek, bu konuda muhtarlara her türlü yardımı yapabileceklerini söyledi.

Seminerin sonunda bir açıklama yapan İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, muhtarların bir an önce bilgisayar sistemine geçmesi gerektiğini belirterek, “Bütün köy ve mahalle muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Bizimle ilgili tüm sorularını çözmek için ben ve personelimiz elimizden geleni yapıyoruz. Bu seminerlerimizin devamını da yapmaya çalışacağız." dedi.