Bakan Şimşek Güveçli Köyünde İncelemelerde Bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van`da meydana gelen depremde büyük zarar gören Güveçli köyünde incelemelerde bulundu.

Bakan Şimşek Güveçli Köyünde İncelemelerde Bulundu
Bakan, evleri depremde zarar gören aileler için 20 bin konteynır sipariş ettiklerini söyledi.

Bakan Şimşek, Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte 7,2 büyüklüğündeki depremde büyük zarar gören Güveçli köyünü ziyaret etti. Depremde enkaz haline gelen bir evin önünde bekleyen kadınlarla bir süre Kürtçe sohbet eden Bakan Şimşek, "Nasılsınız, iyi misiniz? Geçmiş olsun. Ben size Başbakanımızın selamlarını da getirdim. Beni tanıdınız mı? Ben Batman milletvekiliyim" dedi.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra 7,2`lik depremde babasını ve yengesini kaybedip konteynıra yerleşen Nizamettin Yatkın ve ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Konteynırda bir süre sohbet ettiği ailenin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Bakan Şimşek, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, "Bugün 176 konteynırın kurulduğu Güveçli köyündeyiz. Depremden sonra aşama aşama elimizden geleni yapıyoruz. Yaklaşık 20 bin konteynır siparişi vermiş bulunmaktayız. Bunun 500 tanesi bugün yarın bölgeye gönderilecek. Dağıtılacak konteynırda 2 oda, mutfak ve banyo bulunmaktadır. Depremden hemen sonra ve bugüne kadar değişik kanallarla şimdiye kadar Van`a yaklaşık 341 milyonluk bir kaynak aktarıldı. Sipariş edilen 20 bin konteynırın tamamlanması için 220 milyon liralık bir ek kaynakgerekiyor, onu da tabii ki programladık. Buradaki üniversiteyi gezdik, rektörden üniversitenin durumu ile ilgili bilgi aldım. Öğrencilerin barınma sorunlarını dile getirdi. Elimizden geleni yapacağız. Başbakanımızın talimatı çerçevesinde depremzede ailelerinin yaralarını en kısa sürede sarmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Kaynak: İHA