Aydın: Baca Temizliği Can ve Malınızı Kurtarır

Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Neşet Aydın, baca temizliği konusunda vatandaşları uyararak, "Baca temizliği can ve malınızı kurtarır.

" dedi.
Kış aylarında baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payının küçümsenmeyecek kadar fazla olduğunu belirten Aydın, bacalarda biriken is ve kurumların zaman zaman tutuşarak çatı yangınları ve bina yangınına dönüşebileceğini anlattı.

Aydın, doğalgaz bacalarının yılda bir kez, normal bacaların yılda iki kez, lokanta, fırın ve yemek bacalarının ise 15 günde bir kez olmak üzere yetkili ve ehliyetli firmalara temizlettirilmesi gerektiğini belirtti.
Bacaların temizliği ve standartlara uygunluğunun hem tam yanma ile yakıt tasarrufunun sağlanarak hem de baca yangını çıkma ihtimalini ortadan kaldıracağını söyleyen Aydın, doğal gaz kullanılmasının yaygınlaşmaya başlamasıyla da baca yangınlarının oranının düşmeye başladığını dile getirdi.

Aydın, 1991 yılında baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payının yüzde 30 iken, 1999 yılında bu oranın yüzde 10`a düştüğünü kaydetti.