Atsushi Miyazaki`nin Adı Hastanede Yaşayacak

Van depreminde hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki`nin adının, yeni açılacak olan sahra tipi diş hastanesine verileceği bildirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi`nin sahra tipi hastanesi 23 Kasım 2011 Çarşamba günü hasta kabulüne başlayacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 22 Kasım Türk Diş Hekimleri Günü`ne kadar tüm hazırlıkları tamamlanan; 18 ünite, 8 klinik, 1 radyoloji merkezi, 1 sterilizasyon biriminin, yapılacak açılışın ardından hizmet vereceği ifade edildi. Yapılan YYÜ Senato toplantısında; ikinci Van depreminde yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki`nin isminin verilmesikararlaştırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Atsushi Miyazaki Ağız Diş Sağlığı Tedavi Merkezinin, 25`i doktor yaklaşık 50 personel ile rektörlük yanında hizmet vereceği belirtilirken, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İlk depremin ardından Van`a yardım için gelen ve ikinci Van depreminde yaşamını yitiren Dr. Atsushi Miyazaki`nin ismini bu önemli merkeze vererek ismini onurlandırmak istedik, senatomuzca alınan bir karar ile insanlık dersi veren bukahramanın isminin diş hastanemizin bir birimine verilerek yaşatılması kararlaştırıldı" diye belirtti.

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu ise "Doktor Miyazaki bize çalışma gücü ve isteği vermiştir. Yardımları aldık teşekkür ederiz, artık yardım sırası bizde, Rektörümüzün de desteği ile artık üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA