Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otoparkın Kapasitesini Artırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki otopark sıkıntısını gidermek için hizmet binasının arkasında uyguladığı ilave otopark projesi hızla ilerliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otoparkın Kapasitesini Artırıyor
Körfez sahili ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında kalan 2 bin araçlık otoparka ek olarak yapılan yeni otopark, bin 300 araçlık kapasiteye sahip olacak. Yeni otoparkla birlikte 3 bin 300 araç kapasiteli dev bir otopark şehre hizmet verecek.

BİN 300 ARAÇLIK EK OTOPARK
Türkiye’nin en önemli ulaşım güzergâhlar üzerinde bulunan Kocaeli artan nüfusu ve buna paralel olarak büyüyen kişi başı otomobil sayısının artması şehirde trafiğin yoğunlaşmasında etken oluyordu. Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki parklanmayı en aza indirerek trafik sıkıntısını azaltmak için hizmet binasının arkasında iki etaplı bir otopark projesi uyguladı. 2 bin araçlık bölümü daha önce hizmete giren otopark alanı bugünlerde çalışmaları devam eden bin 300 araçlık 40 bin metrekare ilave alanla genişletiliyor. 14 bölümü yapılan ilave otopark alanının 4’ünün daha yapımı sürüyor. Yeni otoparkta 8 bin metreküp beton malzeme kullanıldı. Alanda aydınlatma için elektrik tesisatı çekiliyor. Otopark alanı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce ağaçlandırılarak sulama hatları döşenecek.