Yazar Sevinç Çokum, Keçiörenlilerle Buluştu

Ankara`da Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Dr.

Yazar Sevinç Çokum, Keçiörenlilerle Buluştu
Mehmet Doğan ile Edebiyat Sohbetleri" adlı programın bu ayki konuğu ünlü romancı Sevinç Çokum oldu.

Estergon Türk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen sohbet programına konuk olan Sevinç Çokum, edebiyat dünyamıza ilişkin düşüncelerini ve tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. İlk hikayeleri Ankara`da çıkan dergilerde yayımlanan Çokum, İstanbul`dan Ankara`ya nasıl baktığını anlattı. 60`lı yıllarda Ankara`ya yaptığı ziyaretleri ve Ankara`daki canlı sanat yaşamından etkilendiğini belirten yazar, hatıralarının tanıklarını romanlarında birer kahraman olarak kullandığını ifade etti.

Gençlere yönelik tavsiyelerde de bulunan Çokum, romancılıkta en önemli şeyin inandırıcılık olduğuna dikkat çekerek "Önemli olan bir şey öğretmek değil, içten söyleyebilmektir." dedi. Dr. Mehmet Doğan`ın yönelttiği sorulara içtenlikle cevap veren Sevinç Çokum`u dinleyicileri büyük bir dikkatle takip etti.

Çokum, sohbetini, bu tür faaliyetlerle Ankara`daki kültürel hayata canlılık kazandıran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`a ve dinleyicilere teşekkür ederek tamamladı. Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan`ın ünlü romancı Sevinç Çokum`a çiçek takdiminden sonra yazar, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.