Balıkçı, Barınakların Elektriği Kesildiği İçin Kendini Yakmaya Kalktı

Balıkçı Abdülkadir Uygur, 400 balıkçının bulunduğu barınaklarının elektriği kesildiği için kendini yakmaya kalktı.

Balıkçı, Barınakların Elektriği Kesildiği İçin Kendini Yakmaya Kalktı
İzmir`in Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir Su Ürünleri Kooperatifi üyesi 400 balıkçı teknesinin bulunduğu barınakların elektriği kesildi. Buraya elektrik, barınakların yanına yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Grand Plaza`ya ait kafeteryadan alınıyordu. Karşıyaka Belediyesi buraları yıkınca yaklaşık 2 bine yakın kişinin gelir kapısı olan barınakların elektriği kesildi.

Balıkçılar, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerine giderek elektriklerinin verilmesini istedi. Barınağın buzdolabında 2 tondan fazla balık bulunduğunu belirten kooperatif başkanı ve üyeler, yetkililerden cevap alamayınca eyleme başladı. Balıkçılardan Uygur da barınağın girişine arabasını çekip üstüne çıkarak, elektrik verilinceye kadar yolu keseceklerini ve gerekirse kendini yakacağını söyledi. Saat 12.30 sularında başlayan eylem, bir saatten fazla sürdü. Olay yerine emniyet güçleri ve yakılan ateşi söndürmek için itfaiye çağırıldı. Arkadaşlarına destek veren bazı balıkçılar, itfaiyeyi de engellemeye kalkışınca polisler müdahale etti. İtfaiyeciler de ateşi söndürdü. Eylem, polisin Karşıyaka Belediyesi yetkilileriyle irtibat kurup Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivan ve eylemcilerle görüşüleceğini söylemesi üzerine sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi’nin kiracıları olmadığı için elektrik bağlanmadığını ve oturma ruhsatı verilmediğini söyleyen Pehlivan, yönetime yeni geldiklerini, Millî Emlak’ın kiracısı göründüklerini belirtti. Oturmu ruhsatı olmadığı için TEDAŞ`a başvuramadıklarının altını çizen Pehlivan, bu konunun 12 senedir böyle devam ettirildiğini de öne sürdü. Balıkçı Abdülkadir Uygur ise elektrik konusunun CHP’nin iç meselesi olduğunu, seçimden önce İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tartışmasından sonra bu hale gelindiğini iddia etti. Daha sonra Pehlivan ve Uygur önce belediyeye, ardından da ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.