Patnos`taki Stk`lardan Yağmalama Haberlerine Tepki

Bazı basın yayın organlarında çıkan `Bize gelen yardımları Patnoslular ve Ağrılılar yağmalıyor` haberlerine ilişkin Patnos`taki STK`lar ortak bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Patnos`taki Stk`lardan Yağmalama Haberlerine Tepki


STK`lar 23 Ekim`de Van ve Erciş`te yaşanan deprem felaketi sonrası ilk olarak komşu ilçenin yardımına Patnosluların koştuğunu, başta Kaymakamlık, Özel İdare, Belediye, Kızılay ve gencinden yaşlısına, öğretmeninden sağlıkçısına, polisinden jandarmasına, esnafından vatandaşına kadar herkesin felaketin yaşandığı yere giderek yardımlarda bulunduğunu dile getirdi.


Patnos Genç İşadamları Derneği (PAGİAD) Başkanı Mustafa Açık, "Biz Patnos olarak ilk günden bu güne kadar komşu ilçe Erciş`in yanında olduk felaketin yaşandığı ilk saatte yanlarında ilçe olarak biz vardık. Her türlü yardımı yaptık, yapmaya da mecburuz. Gerek maddi gerekse manevi yardımlarımızı eksiltmedik, ama gelin görün ki kendini bilmez birkaç densiz, gelen yardımların Patnoslular tarafından yağmalandığını söylüyorlar. Bizim böyle bir yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil. Bazı basın yayın organında çıkan, `Bize gelen yardımları Patnoslular ve Ağrılılar yağmalıyor` diye çıkan haberleri de kınıyoruz.`` dedi.


Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, ``Bu tür söylemlerde bulunanlar insanlıktan nasibini almamış insanlardır. Bizler Patnos ilçesi olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Bizim vatandaşlarımız daha önceden planladıkları ve depremin yaşandığı sürece denk geldiği için düğünlerini erteliyor, ilçe olarak yaptıklarımızın karşılığı bu söylemlerin olmaması gerekirdi." ifadesini kullandı.


Patnos Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Tahiroğlu ise şunları söyledi: ``Bazı basın yayın organlarında çıkan `Bize gelen yardımları Patnoslular ve Ağrılılar yağmalıyor` haberlerini söyleyenlerin de yazanların da nankör olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk olarak biz Patnoslular ordaydık, ilk yardımı da biz Patnoslular yaptık."

Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği(PESÖDER) Başkanı Hacı Işıtan, ``Yaşanan deprem felaketi Patnos`ta da ciddi bir şekilde hissedildi, ama bizler kendimize kalacak yer, sıcak bir ortam kurmak yerine Erciş`teki depremzede kardeşlerimize gerek çadır gerekse diğer gıda ve yardımları yapmayı tercih ettik. Çünkü bu bizim insanlık vazifemiz, ama bu söylenilenlerin gerçekle uzaktan yakından alakası yok.`` şeklinde açıklama yaptı.


Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi da şunları dile getirdi: ``Bu söylenilenler dedikodu gazetelerinden ibaret. Deprem esnasında o kargaşada söylenilen bir yalanın dilden dile dolaşmasıdır. Bunları söyleyenler hem kurumlarımıza hem de vatandaşlarımıza hakaret ediyor, çünkü emniyetteki arkadaşlarımız sürekli Erciş Emniyeti`yle irtibat içerisinde ve şu ana kadar bize hiçbir Patnoslu`nun ismi gelmedi. Bu durumda kimsenin de `Bu yağmalama yapanlar Patnoslu ya da Ağrılı` demeye hakkı yoktur. Biz ilk saatte Özel İdaremize ait bütün araçları Erciş`e gönderdik ve bütün kurumlarımızla ordaydık.``