Vali Coş’un Güvenlik Kamerası Genelgesine Esnaftan Destek Var

Adana’da yaşanan asayişe yönelik olaylarda güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirmek isteyen Vali Hüseyin Avni Coş, işyerlerine güvenlik kamerası zorunluluğu getiren bir genelge yayımladı.

Vali Coş’un Güvenlik Kamerası Genelgesine Esnaftan Destek Var
Coş, kameraların yaygınlaştırılmasına yönelik genelgenin yürürlüğe girdiğini, uymayanların 2 bin lira idari para ceza ödemek zorunda kalacaklarını bildirdi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, Vali Coş’un, güvenlik kameralarını şehirdeki büyük işyerlerine zorunlu hale getirmesine destek verdi.
Gasp, hırsızlık, cinayet ve benzeri polisiye olaylarda görüntüleri “delil” kabul edilen güvenlik kameralarının sayısının artırılması için ilk adım atıldı. Vali Coş’un yeni yayımladığı genelge ile büyük işyerlerinde zorunlu hale getirilen güvenlik kamerası uygulaması polise mobese görüntüleri ile birlikte büyük katkı sağlayacak. Adana Valiliği’nce alınan karar gereği uygulamaya konulan program, il ve ilçelerde faaliyet gösteren, halkın yoğun olarak bulunduğu işyerleri, otogar, metro istasyonları, akaryakıt istasyonları, hastaneler, alış veriş merkezleri, bankalar, iş hanları, büyük marketler, kuyumcular, döviz büroları, oteller, araç kiralama şirketleri, oto galerileri, sanayi siteleri, internet kafeler ve gerekli görülen diğer işyerleri ile valilikten özel güvenlik izni alan kurum ve kuruluşları kapsıyor.
Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın’da hayata geçirip başarı sağlanan uygulamanın benzerini Adana’da yapacağını söyledi. Polisin teknoloji kullanımı sayesinde birçok olayı anında çözdüğüne dikkat çeken Coş, “Güvenlik güçlerimiz her olaydan sonra bunu delillendirmek için büyük çaba harcıyor. Onların bu çabalarına işyeri sahipleri de destek vererek güvenlik kameraları taktırmalı. Bu sayede olayların daha hızlı aydınlatılması sağlanmalı.” dedi. Coş, toplum huzurunun her şeyin önünde olduğuna dikkat çekerek, “Huzur ve güvenin olduğu bir kente yatırımcı gelmek isteyecek işadamları işlerini büyütüp daha ileri gitmek isteyeceklerdir. Huzurlu bir kent ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok hızlı gelişecektir.” diye konuştu.

Bu arada Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, Vali Coş’un, güvenlik kameralarını şehirdeki büyük işyerlerine zorunlu hale getirmesine destek verdi. Suç ve suçlu ile mücadelede caydırıcı etkisi, suç oluştuktan sonra ise faillerin tespiti ve delil açısından büyük önem taşıyan güvenlik kameralarının büyük önemi olduğuna işaret eden Barışık, “Güvenlik kameraları teknolojinin nimetlerindendir. Şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi esnaf ve sanatkârlarımızın can ve mal güvenliği açısından da faydalı. Asayiş olaylarında polisimize büyük destektir. Esnaf ve sanatkârlar olarak, Vali`miz Hüseyin Avni Coş’un aldırdığı bu karara tam destek veriyoruz. Yasal olarak zorunluluğu bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın da, bir ay içerisinde işyerlerine güvenlik kamerası taktırmaları menfaatlerine olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Güvenlik kamerası kurulacak işyerleri sahipleri ya da müstecirlerin, kararın kendilerine tebliğinden sonraki bir ay içerisinde belirtilen nitelikte güvenlik kamerası takmakla yükümlü bulunuyor. Kameraların kullanımı ve görüntülerin saklanma süresinin, iç ve dış mekanlarda bulunan kameraların görüş alanı işyerinin tamamını kapsaması ve 7 gün 24 saat kesintisiz kayıt yapabilme özelliği taşıması gerekiyor. Kamera görüntü kayıtları ise en az 30 gün süreyle saklanabilir olacak.