Kaymakam Fani, Yeni Eğitim Sezonu İle Birlikte Okul Ziyaretlerine Başladı

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, okulların genel durumlarını yakından görmek amacıyla okul ziyaretlerine başladı.

İlk olarak Çelebibağı Çok Programlı Lisesi, Çelebibağı Uygulamalı Anaokulu ve Çelebibağı Vatan İlköğretim Okulu`nu ziyaret eden Fani, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Çelebibağı Uygulamalı Anaokulu’nda öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Ramazan Fani; okulun, ilçede, hatta Van ve çevresinde en donanımlı anaokulu olduğunu belirterek, bu denli donanıma sahip olan anaokulunun, öğrenci sayısının az olmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Öğrenci sayısını artırmak için okul müdürünü ve öğretmenlere talimatlar veren Kaymakam Fani, okula yaya olarak gidemeyen öğrencilerin servis ücretlerini karşılama sözü verdi.
Daha sonra Çelebibağı Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret eden Erciş Kaymakamı, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Öğretmenlerden fedakârlık istediklerini belirten Kaymakam, “Öğrencilerimiz, bizim evlatlarımız ve geleceğimizdir. Onlara sahip çıkma adına ne gerekiyorsa yapmalıyız.” şeklinde konuştu. Öğrencilere yönelik maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Ramazan Fani, buradaki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Çelebibağı Vatan İlköğretim Okulu`na geçti.
Çelebibağı Vatan İlköğretim Okulu`nun fiziki koşullarını inceleyen Erciş Kaymakamı Fani, öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi. Okulun genel anlamıyla eğitim-öğretime tam elverişli olmadığını tespit eden Kaymakam, eksikliği kısmen gidermek için ilk etapta 3 derslik ve 1 öğretmenler odası yapılması için ve anasınıfı öğrencilerinin, servislerle şartları daha iyi olan Çelebibağı Uygulamalı Anaokulu`na taşınması için gerekli çalışmaları başlattı.