Avrupa Parlamenterler Birliği Üyesi: Ab, Türkiye’nin Dik Duruşundan Rahatsız

Avrupa Parlamenterler Birliği Üyesi Ozan Ceyhun, yeni ve güçlü bir Türkiye’nin AB’yi rahatsız ettiğini söyledi.

Avrupa Parlamenterler Birliği Üyesi: Ab, Türkiye’nin Dik Duruşundan Rahatsız

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi`nin AB Haftası Etkinlikleri programı çerçevesinde sürdürdüğü seminerin bu haftaki konukları Avrupa Parlamenterler Birliği Üyesi Ozan Ceyhun ile Gelir İdaresi (GİM) Müdürü Ayşe Çetenak oldu. Ozan Ceyhun, Türkiye’nin AB’deki önemini ve yerini anlatırken, Ayşe Çetenak da Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin (KOBİ) vergi avantajları ve teşvikleri hakkında bilgi verdi.
Ceyhun, yeni ve güçlü bir Türkiye’nin AB’yi rahatsız ettiğini söyledi. "AB’nin istediği ülke 2002 yılında kalan ülkeydi” diyen Ceyhun, “Artık AB önünde cılız değil dik duran bir ülkeyiz. Bu da onları şaşırtıyor. AB, kendilerine faydalı olmayan çapsız kişiler tarafından yöneltiliyor.” dedi. GİM Müdürü Ayşe Çetenak da bazı bölgelere farklı teşvikler sağlandığını belirtti. Adana teşvik ve yatırımlarla kaybettiğini söyleyen Çetenak, “Olayın sosyal boyutu da düşünülerek, Adana’da yapılacak yatırımlara, bölgenin ihtiyacı da göz önüne alınarak, sektörel bazda teşvikler sağlanabilir. Adana için bir an önce formül araştırılarak cazibe oluşturulmalı. Bu kente ortak akılla özel teşvik şart.” diye konuştu.
Seminere TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Dernek Kurucu Başkanı Ümit Özlü, TÜMSİAD üyeleri ve iş adamları katıldı.