Anadolu Birliği Derneği`nde Ak Parti ve Chp`den Birlik Mesajı

Güneydoğu derneklerinin üst kuruluşu olan Anadolu Birliği Derneği`nin genel kurulunda, AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır`ı yanına çağırarak `birlik` mesajı verdi.

Anadolu Birliği Derneği`nde Ak Parti ve Chp`den Birlik Mesajı

Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı`na seçilen Koç Ali Al da 100`e yakın Güneydoğu derneği olarak silahların susmasını istediklerini belirtti.

Anadolu Birliği Derneği, iki yıllık genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimi belirledi. Koç Ali Al`ın oluşturduğu listeye rakip çıkmayınca Al, Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başkan Koç Ali Al, birlik ve beraberlik mesajı verirken, AK Parti ve CHP`li başkanların birlik mesajı toplantıya damgasını vurdu.
İnciraltı Bahçe Kafe`de yapılan ve İzmir`deki AK Parti ve CHP milletvekillerinin bir kısmının da katıldığı toplantıda söz verilen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Mevkidaşım Tacettin Bayır`ı da yanıma davet ediyorum. Birliğin ne olduğunu İzmir`de gösterelim." diye konuştu.
Akay, siyaseten rakibi ama emekli dostu Tacettin Bayır`la aynı sürede il başkanı olduklarını hatırlatarak, başlangıçtan beri iyiniyet, nezaket kuralları içinde birbirlerinin fikirlerine devamlı saygı duyduklarını anlattı. Akay, şöyle dedi:
"Hiç şimdiye kadar birbirimizi kırdığımızı ben hatırlamıyorum. Eğer varsa değerli kardeşimiz düzeltsin. Biz izmir`de farklı siyasi görüşlerde de olsa dostluk ve barış içinde polemiklerden uzak bir siyasetin nasıl yapılabileceğini yeni yetişen gençlere göstermek istedik. Onun için aradan geçen dokuz aylık süre içinde sayın il başkanımla değişik platformlarda bulunduk, değişik defalar bir araya geldik. Her zaman siyasi görüşümüz ne olursa olsun, nezaket kuralları içinde bu dostluğu bu beraberliği devam ettirdik."
Daha sonra kürsüye gelen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da yaptığı konuşmada, izmir`in özelliği olsa gerek, her iki farklı siyasi partinin il başkanları olsalar da ortak amaçlarının İzmir`e, izmir`de yaşaşan insanlara hizmetin önplanda olduğunu kaydetti. Bayır, bunun da iki yolu olduğunu ifade ederek, "Bir Sayın Akay`ın il başkanlığı yaptığı siyasi parti bugün iktidardadır. İktidarın yapacağı hizmetler anlamında İzmir`e ciddi hizmet beklemekteyiz. Bir de yerel ayağı vardır, orada da biz iktidarız CHP olarak İzmir`de. Dolayısıyla her iki siyasi partinin İzmir`de ciddi sorumlulukları vardır. Ben iktidar ve muhalefet olma yarışını, İzmir`e hizmet getirme yarışı olarak algılamak isityorum. Biz İzmir`de iktidar partisinin Ankara`dan yapacağı yatırımların takipçisi olacağız. Tabiki onlar da bizim İzmir`de yatırımların takipçisi olacaklar. Böylece, İzmir`e daha iyi, daha güzel, daha yaşanabilir bir kent mutluluğu içinde olacağız ve her iki il başkanı görevini yapmanın huzurunu yaşamış olacaklar."
Dernek başkanlığına seçilen Koç Ali Al da yaptığı açıklamada, 100`e yakın Güneydoğulu dernek olarak silahların susmasını istediklerini, hem Türk hem Kürtlerin bundan çok zarar gördüğünü belirtti. Al, "Güneydoğu`da kan akıyor. Biz 50 yıldır İzmir`de ikamet eden Doğu ve Güneydoğu derneklerinin bir üst kuruluşu olan ülkemizde barış olsun istiyoruz, ülkemizde kardeşlik, birlik, beraberlik olsun, çağdaş bir toplum yaratalım diye bugünü seçtik. Şimdi şu salonda 10 bin kişiyi istihdam eden şirketler var. Çok büyük gücüz. İzmir`in sahibi biziz. Başkasına vermeyiz bu sahipliği. Asla geldiğimiz toprakları, müziğimizi, yemeğimizi unutmayacğız. Ama İzmir`le ilgili çok ciddi projeler yapacağız." diye ifade etti. Birliğin içinde dernekleri temsil eden sadece birinci kuşak için 1 milyon insan olduğunu hatırlatan Koç Ali Al, şöyle devam etti:
"Kongreye de silahların susması için barış çağrıları yaparak, parlamentodaki dört partiye de davetiye gönderdik. İktidar ve muhalefet partileri onurlandırdı. Silahların susmasını istiyoruz. Barış için elimi değil gövdemi taşın altına koymaya hazırım. Bizim batıda yaşayan insanlarımız kesinlikle silahların susmasını istiyorlar. Silahların susması, ülkemizde barışın, birliğin, kardeşliğin tesis edilmesi için bize düşen her göreve müdahil olmaya bile hazırız."
Koç Ali Al, `A Takımı` olarak seçtiği yönetim kurulu üyeleriyle gençliğin dinamizmini harekete geçireceğini, Diyarbakır`la ilgili kitap ve derneğin yayın organını kurmanın yanısıra kısa sürede mülk sahibi olacaklarını dile getirdi.