Kuzey İrak’ta Türk Firmalarının Başarısından Övgüyle Bahsediliyor

Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında gelişen siyasi ve ekonomik ilişkilerle birlikte bölgeye giden Türk firmalarının başarısı bölge yetkilileri tarafından takdirle karşılanmaya devam ediliyor.

Kuzey İrak’ta Türk Firmalarının Başarısından Övgüyle Bahsediliyor
Erbil’e ardı ardına gerçekleşen tarihi ziyaretlerin ardından, Türkiye ve Kürt yönetimi arasında hız kazanan ekonomi entegrasyonu ile şu an bölgede faaliyet gösteren firmaların yüzde 52’sini Türk firmaları oluşturuyor.

Süleymaniye’nin Köysancak ilçesinde, Türk firması Tek İmaj İnşaat’ın üstlendiği ve 16 milyon dolara mal olacak olan Koya Üniversitesi kampüsünün altyapı ve çevre düzenlemesi ve kız yurdu projesinin temel törenini atıldı. Düzenlenen törene Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Behram Salih, Kültür Bakanı Kawa Mahmud, Erbil Valisi Nevzat Hadi Erbil, Erbil Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen, Tek İmaj Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yalçıner ile davetliler katıldı.

Dua ve başarı temennileri ile atılan harçlardan sonra Başbakan Salih ve beraberindeki heyet şantiyeyi gezerek Türk mühendislerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Berham Salih, Tek İmaj Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yalçıner’i kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Başbakan Salih, yanında bulunan Erbil Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen’e, bölgede bulunan Türk firmalarından övgüyle bahsederek Türk firmalarının üstlendiği işleri zamanında ve çok güzel bir şekilde bitirdiğini söyledi. Türk firmalarının bölgedeki başarılarından dolayı memnun olduklarını ifade eden Başbakan Salih, “Türk firmalarının bölgedeki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Çok güzel işler yapıyorlar. Devamını diliyoruz, bu kalite ile giderlerse daha büyük başarılara imza atarlar.” dedi.

Başbakan Salih, yanında bulunan Erbil Valisi Nevzat Hadi’ye dönerek bu firmanın “Erbil’de işinin olup olmadığını” sordu. Bunun üzerine, Vali Hadi, “Yok.” deyince. Başbakan Salih, “Bu firmanın işleri çok güzel ihalelerinize mutlaka çağırın.” dedi.
Bölgede yedi yıldır faaliyet gösteren Tek İmaj İnşaat’ın sadece Köysancak’ta üstlendiği projelerin toplam değeri 70 milyon doları aşmış bulunuyor.