Elif Ana`yı Anma Törenlerinde Alevi-sünni Kardeşliği

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Akdemir köyünde düzenlenen Elif Ana`yı anma törenleri, Alevi Sünni vatandaşları bir araya getirdi.

Elif Ana`yı Anma Törenlerinde Alevi-sünni Kardeşliği
Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere birçok ilde saygın bir yere sahip olan ve “Elif Ana” olarak tanınan Elif Sugan, ölümünün 20. yılında devlet protokolü ile anıldı.

Yaklaşık 10 bin davetlinin katıldığı anma programına Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen ve vatandaşlar katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ve yaklaşık 8 saat süren anma törenlerinde konuşan davetliler, "Elif Ana sevgisiyle Alevi Sünni ayrımı yapmadan biraradayız.`` dedi.

Anma töreni kapsamında, ilk olarak Elif Ana Türbesi`nde dua edildi. Daha sonra türbenin bulunduğu alandaki törenlere geçildi. Törende konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Dalkara, Elif Ana`nın hayatındaki en önemli şeyin insan sevgisi ve hoşgörü olduğunu belirtti. Elif Ana`nın tarihin derinliklerinden bugünlere gelen bir kültürün devamı olduğuna vurgu yapan Tanılır, ``Bu kökende Ehlibeyt sevgisine dayanan, Ehlibeyt sevgisinden kaynaklanan ve Kerbela`da evladı resule yapılan zulmün acısını yıllardır yüreğinde yaşatan alevi Bektaşi kültürünün bugüne yansımasıdır. Bu Ehlibeyt sevgisi, esasen Türkiye`de birliğimizin, beraberliğimizin temel damarlarından biridir. Bu toprakları bize vatan yapan mayanın en önemli unsurlarından biridir. Ehlibeyt sevgisi alevi Bektaşi kültürünü aşacak şekilde buradaki yurttaşlarımızı birleştiren temel değerdir.`` şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğle yemeği yenilerek semahlar çekildi ve deyişler söylendi.
Sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan Elif Ana, Akdemir köyünde yaşadı ve 31 Ekim 1991′de 83 yaşında öldü. Bilgeliğiyle ün salan Elif Ana, kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusu. Elif Ana’nın türbesi, yılın belirli mevsimlerinde yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.