Tekstilcilere, 2013 Yaz-ilkbahar Trendleri Semineri

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ile Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, `2013 Yaz-İlkbahar Trendleri` semineri düzenledi.

Tekstilcilere, 2013 Yaz-ilkbahar Trendleri Semineri
Derneğin konferans salonunda gerçekleşen seminerde, İtalyan Chiron firmasından Bibi Ronchi tecrübelerini anlattı.
Seminerde, 2013 Yaz İlkbahar Trendleri ile trendlerin renk, doku ve malzeme olarak yorumu konuları ele alındı. Ferrari logosunu tasarlayan Roberto Ronchi’nin torunu olan dünyaca ünlü İtalyan dizayn firması Chiron’un yetkilisi Bibi Ronchi, tasarımlarda Homeros’un İlyada ve Odissea destanındaki bazı kesitlerden esinlendiğini söyledi. İlyada ve Odissea destanında sıkça bahsedilen lotus çiçeğinden ilham aldığını söyleyen Ronchi şöyle devam etti:
“Lotus çiçeği suyu ve pislikleri üzerinde tutmayan bir bitkidir. Bizde kumaşlarımızda özellikle pardösülerde buna dikkat ettik. Ayrıca çizgilerin hareketli olmasını, üç boyutlu gibi görünmesini sağlamaya çalıştık. Sanki her şey işlenmiş bir camın arkasından görünüyormuş izlenimini yansıttık. Tasarladığımız ürünlerde çiçeklerden, kum tanelerinden, denizlerden, mideye kabuklarından, balıkçıların ağlarından kısacası doğanın bizlere sunduğu bütün şekillerden ilhamlar alarak tasarladık. Önümüzdeki dönemin yeni renk ve çizgisi de bu anlamda şekillenecektir”.

Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Genel Sekreteri Demet Demir de seminer ile ilgili, “Türk tekstilciler artık ürün geliştirmenin önemini biliyor ve yenilikçi tasarımlar ülkemizde yerini sağlamlaştırmış hale geldi. Bu sene DOSABSİAD ile birlikte düzenlediğimiz trend seminerlerinin 4’üncüsünü dünyanın en önemli dizayn firmalarından olan Chiron’dan Bibi Ronchi sunacak ve bizlere yeni ufuklar açacak.” değerlendirmesinde bulundu.