Kktc`de Cumhuriyet Bayramı Buruk Bir Havada Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye`nin yanı sıra KKTC`de de buruk bir havada kutlanıyor.

Kktc`de Cumhuriyet Bayramı Buruk Bir Havada Kutlanıyor
Van depremi sebebiyle Türkiye`de olduğu gibi Yavruvatan`da da resmi geçit ve Cumhuriyet resepsiyonu yapılmıyor. Kutlamalarda, Atatürk Anıtı önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenkler konuldu.

Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Adem Huduti, bu sabah, Lefkoşa Büyükelçiliği rezidansında tebrikleri kabul etti.


Tebrik kabulüne, KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş adına yaveri emekli Albay Naci Erçal,
siyasi parti yetkilileri ve pek çok üst düzel asker ve polis yetkilileri katıldı.

Tebrik kabulünün ardından, buradaki protokol ve vatandaşlar Atatürk Anıtı önündeki törene geçti.Van depreminde yaşanan acılar dolayısıyla resmi geçit törenleri ve Cumhuriyet Bayramın resepsiyonu ise yapılmayacak.


Cumhurbaşkanı Vekili Bozer, anıt özel defterine şunları kaydetti: “Yüce Türk Ulusu’nu esir etmeye çalışanlara karşı verilen İstiklal Savaşı 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanıyla taçlandırılarak, Türk Ulusu’nun tarihsel gidişatı modernleşmeye ve çağdaşlaşmaya yönelik olarak değiştirilmiştir. Türk Ulusu’ndan aldığınız ilham ve cesaretle sağlam temeller üzerine inşa ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti 88’inci yılında sadece bölgesinde değil, dünyada da söz sahibi, güçlü, takdir edilen bir devlet konumundadır ve biz inanıyoruz ki daha da güçlenerek ilelebet yaşayacaktır.


Türkiye`nin Büyükelçisi Akça ise “Aziz Atam, Türk Milleti’ne bıraktığın en yüce eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yüreklerimizde hissediyoruz." ifadelerine yer verdi.