Cumhuriyet Bayramı’na Buruk Kutlama

Hakkari Çukurca’da yaşanan hain saldırı ve Van’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu seneki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları buruk geçiyor.

Cumhuriyet Bayramı’na Buruk Kutlama
Acı olaylar nedeniyle Cumhuriyetin 88. yılını kutlama geçit törenleri iptal edildi. İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen sade tören ile şehitler anıldı.
Edirnekapı Şehitliği’ndeki merasime Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ender Uysal, ilçe siyasi parti başkanları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehitliğe çelenk koyuldu. Çelenk koyma töreninin ardından heyet, Eyüp Kaymakamlığı’nda merasime katıldı.

Eyüp Kaymakamlığı’ndaki törende, gaziler ve şehit yakınları birararaya geldi. Kaymakamlık ve Eyüp Belediyesi tarafından gazilere, özel asker kıyafetleri ve gazi madalyaları hediye edildi. Eyüp’teki 113 gazimiz ve törene katılanlar, Cumhuriyetimizin 88. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri saygı duruşu ile andılar.

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, tüm Eyüplülerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.