İl Özel İdaresine Karşı Açtıkları Davayı Kazanan Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı

Erzincan’ın turistik köylerinden Işıkpınar`ın yolu trafiğe kapandı.

İl Özel İdaresine Karşı Açtıkları Davayı Kazanan Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı
Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve turistik bir bölge olan Işıkpınar köy yolu, il özel idaresi ile yolun bulunduğu güzergahtaki arazi sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu ulaşıma kapatıldı.

Yaklaşık 10 yıl önce Özel İdare tarafından 59. Topcu Er Eğitim Tugayı önünden geçen yolun kapatılmasının ardından Demirkent beldesi içerisinden geçen yol Işıkpınar köyüne kadar asfaltlanarak ulaşıma açılmıştı. Ancak yolun geçtiği güzergahın 3. kilometresinde 2.5 dönümlük çok hisseli şahıs arazisinin kamulaştırması yapılmadı. Arazilerinden yol geçtiğini öğrenen şahıslar özel idare ile anlaşma yoluna gitse de bir sonuç alamadı. 2 yıl önce Asliye Hukuk Mahkemesi`nde ‘Müdahalenin Meni’ davası açan köylüler, arazilerinden geçen yolun kapanmasını istedi. Mayıs ayında arazi sahipleri lehine sonuçlanan davayı Yargıtay onadı.

Çok hisseli arazi sahiplerinin avukatı Bahadır Pir, İcra Müdürlüğü ve Harika Kadastro Müdürlüğü yetkilileri ve polisler yolu araç trafiğine kapatmak için çalışma yaptı. Şahıs arazisi içerisinden geçen Işıkpınar yolu, yola dökülen molozlar ile tamamen araç trafiğine kapatıldı.

Arazi sahiplerinin Avukatı Bahadır Pir, davanın 2 yıl önce açıldığını ve yetkililer ile görüşmeler yapılsa da bir sonuç çıkmadığını söyleyerek, dava sonucunun Yargıtay tarafından onandığını ve mahkeme kararını yerine getirdiklerini ifade etti. Güzergahı kullanan vatandaşlar ise yolun bir an evvel araç trafiğine açılması için yetkililerin çözüm bulmasını istedi.