Çelik: 'Böyle bir millete mensup olduğum için iftihar ediyorum'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik " Böyle bir millete mensup olduğum için, böyle bir milletin ferdi olduğum için huzurlarınızda iftihar ettiğimi söylemek istiyorum." dedi.

Van‘da şiddetli deprem (Son Detaylar)

Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Van depremi sonrası, depreme bölgesine her yerden yardım yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Çelik konuşmasına teşekkür ederek başladı. Van depremi sonrası yapılan yardım ve çalışmalar nedeniyle hükümete ve Türk halkına teşekkür eden Çelik "Bir Van'lı olarak 3 dönem TBMM'nin çatısı Van'ı bir milletvekili sıfatıyla temsil etmiş bir arkadaşınız olarak burada bugün söz almamın sebebi devletime, milletime, hükümetime, meclisime teşekkür etmek içindir." dedi.

Çelik: 'Böyle bir millete mensup olduğum için iftihar ediyorum'

ORTAYA KONAN TAVIR ASİL BİR TAVIRDIR
Türk halkının duyarlılığına dikkat çeken Çelik "Depremin hemen ardından devlet, hükümet, millet top yekün bir refleks gösterdi. Çok kısa bir süre içinde vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık. Yaralar sarılmaya çalışıldı, acılar paylaşılarak hafifletilmeye çalışıldı.Van depremi bir gerçeği daha ortaya koydu. Biz 780 bin kilometrekare olarak 74 milyon insan olarak aynı ruh ve mana ikliminin insanlarıyız. Ötekileştirmeye çalışanlara rağmen, bölücülere, ayrımcılara rağmen, mezar soyguncularına, leş kargalarına rağmen, ırkçılara rağmen bu ülke bu millet, sözde değil lafla hamasetle değil, özde yaşanan ve yaşatılan kardeşliği ortaya koymuştur. Böyle bir millete mensup olduğum için, böyle bir milletin ferdi olduğum için huzurlarınızda iftihar ettiğimi söylemek istiyorum. Bu gibi sınavlarda yüreğini ortaya koyan Türkiye, bu sınavdan da başarılı çıkmıştır. Ortaya konan bu tavır çok asil bir tavırdır." diye konuştu.

MİLLETİMİZ DUYARLIDIR
Deprem sonrası yapılan yardım kampanyalarının anlamlı olduğuna işaret eden Çelik "Samanyolu televizyonunda bir kampanya düzenledin ve 65 milyon TL yardım toplandı. 10 büyük bir televizyon ve 9 küçük televizyonun katıldığı başka bir kampanyada yine 62 milyon TL para toplandı. Bu Van şartlarında 2000 kalıcı konut demektir. Bu ülke bu maddi yaraları sarar, vatandaşımızın zararları telafi edilir. Ama bilmemiz gereken biz sadece kader birliği olan insanlar değiliz, aynı zamanda keder birliği yapabilen, sevinçte birlikte olabilen bir milletiz. Sadece kendi halkımıza değil, Hristiyan Haiti'ye de aynı duyarlılığı gösteren bir milletiz. Müslüman Pakistan'a, Budist olan Sri Lanka'ya da aynı duyarlılığı gösterebilen bir milletiz. Bu iftihar edebileceğimiz bir meziyettir."şeklinde konuştu.

TBMM 'de grubu bulunan tüm siyasi partilerin bu meselede katkısı olmuştur. Halkımızın yaralarının sarılması için gayret gösteren tüm meclis mensuplarına ve siyasi partilerine, STK'lara da teşekkür bir borç biliyorum. Biz her bardağın hep boş tarafına bakarsak, olması gerekeni yapmış olmayız.

BEYAZ GAZETE