Kelebeğin Kanatlarındaki Aşk Yazısı Şaşırttı

Bursa`da fotoğrafı çekilen bir kelebeğin kanadındaki `aşk 1980`, yazısı, görenleri hayrete düşürüyor.

Kelebeğin Kanatlarındaki Aşk Yazısı Şaşırttı
Orhan Turhan`ın "Yakın Plan Düşler" isimli fotoğraf sergisinde görücüye çıkan kare yoğun ilgi çekiyor.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi`nde düzenlenen açılış törenine; Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Utku Kaynar ve dünyaca ünlü Fransız fotoğrafçı Bruno Barbey katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Vekili Usta, BUFSAD`ın 25. yıl dönümü ve Bursa Fotoğraf Festivali`nde harikulade sanat eseri fotoğrafları toplumla buluşturan bir sergiyi açmaktan gurur duyduğunu söyledi. Bursa`nın yapılan kültürel ve sanatsal etkinliklerle daha da güzelleştiğini belirten Usta, sanata her zaman destek olacaklarını ifade ederek sanatçı Orhan Turhan`ı tebrik etti. KELEBEK KANADINDAKİ `AŞK` Bursalı fotoğrafseverler açılışa yoğun ilgi gösterirken, misafirler salona girmekte zorlandı. Fotoğrafçı Orhan Turhan, Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu, çalışmalarının amacına ulaştığını kaydetti. Doğadaki güzellikleri insanlara tanıtmak için fotoğraf çektiğini hatırlatan Turhan, Uludağ`daki çalışmaları sırasında objektifine takılan ve şifre barındırdığını söylediği kelebek hakkında konuştu. Fotoğrafını çektiği kelebeğin kanadında `Aşk 1980` yazısını görünce şaşkınadöndüğünü belirten Turhan, "İlk gördüğümde inanamadım. Dikkatli baktığımda kelebeğin üzerinde `aşk` ve `1980` kelimelerinin Türkçe olarak yazdığını gördüm. Tabii bu da Allah`ın bir hikmeti" diye konuştu.

Mısır Firavunu maskesine sahip başka bir fotoğrafın da izleyicilerin büyük ilgisiyle karşılandığını anlatan Turhan, fotoğrafı gönderdiği Mısırlı profesörlerin bile büyük şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA