Tbmm Başkan Vekili Sağlam: Meclis Gereksiz Tartışmalarla Zaman Kaybetmesin

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Meclis`in verimli çalışması gerektiğini belirterek, gereksiz tartışmalarla zaman kaybetmemesini istedi.


Meclis`te gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Sağlam, Genel Kurul`da yaşanan tartışmalarla ilgili "Bu iç tüzüğe göre çalışmamız gerekiyor. Ben 55 yıldır çalışıyorum. Bütün hayatımda yaptığım işleri, en dürüst, en namuslu şekilde yapmaya çalışırım. En son Meclis`te de öyle. Diyelim ki 5 dakika konuşacak denmiş. 5 dakika verdin, 7 verdin, 10 verdin. Sürekli meclis bununla zaman kaybediyor. Temiz dille konuşulması gerektiği belirtiliyor. Millet birbirine küfür ediyor." dedi.
Bütün çabasının Meclis`in günlük çalışma süresini değerlendirmek olduğunu aktaran Sağlam, "Bütün çabam bu. Bütün arzum ve ihtirasım bu. Yani istiyorum ki bu meclis, çalıştığı sürece, verimli çalışsın, gereksiz tartışmalarla zaman kaybetmesin. Milletin verdiği parayı hak edelim." diye konuştu.
Meclis harcırahlarının iletişim giderlerine ilişkin olan bölümünün Başkanlık Divanı`nda gündeme geldiğini söyleyen Sağlam, milletvekillerinin iletişim masrafları için 20 bin TL ayrıldığını, ancak 10 bin TL`den fazla harcayan olmadığını söyledi. Sağlam, harcamaların genellikle 2 bin ile 5 bin arasında değiştiğini belirterek, kalan parayı başka bir yere sarf edip edemeyeceklerini konuştuklarını kaydetti.