Sel Felaketlerinin Önüne Geçmek İçin Aksu Deresi Islah Edilecek

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, sel felaketlerinin önüne geçmek için Aksu Deresi`nin ıslah edileceğini açıkladı.

Sel Felaketlerinin Önüne Geçmek İçin Aksu Deresi Islah Edilecek
Türel, ihalenin 27 Ekim’de yapılacağını söyledi.

Antalya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için tedbir çalışmaları başladı. Bu kapsamda ilk olarak Aksu deresi ıslah edilecek.
Konuyla ilgili olarak AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz pazartesi Serik’e bağlı Haskızılören köyünde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki çalışmalara hız verildiğini söyledi.
Alınması gereken tedbirlerin hızla devam ettiğini belirten Türel, 27 Ekim tarihinde Aksu deresi ıslah çalışması için ihaleye çıkılacağını ifade etti.
Projenin yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirten Türel, “Böylelikle inşallah bundan sonra, böylesine ciddi sıkıntıları da, daha da hafif boyutlarda hissedebilir duruma geleceğiz. Yine Aksu Çayı üzerinde Küçük Aksu Barajı’nın da yatırım programına alınması gündemde. Projeleri üzerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz çalışmaktadır. Böylelikle bu baraj çalışması da tamamlandığında dediğim gibi bu bölgedeki tedbirler artık tamamen devletimiz tarafından alınmış olacaktır.” diye konuştu.

Haskızılören köyünde yaşanan sel felaketinin ardından tüm tedbirlerinin alındığını söyleyen Türel, açıkta tek bir vatandaşın bile kalmadığını sözlerine ekledi.
Şu anda yaklaşık 500 kişiye bölgede sıcak yemek çıktığını kaydeden Türel, 25 kişilik geçici prefabrik konutların yapımının da devam ettiğini ifade etti.
Türel, bugün itibariyle köye elektriğin de verildiğini açıkladı. Türel, sel felaketinin ardından kaybolan 6 kişinden şuana kadar bulunmayan 2’sinin arama çalışmalarının 190 kişilik ekiple devam ettiğini belirtti.