İşkenceden Ölen Erin Babası: Eşimi Başörtülü Diye Misafirhaneye Almadılar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) terhisine 5 gün kala ‘disko’ diye tabir edilen askeri disiplin koğuşunda gördüğü işkence sonucu beyni hasar gören ve 78 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybeden er Uğur Kantar’ın babası Aydın Kantar, eşinin, başı örtülü diye misafirhaneye alınmadığını söyledi.

İşkenceden Ölen Erin Babası: Eşimi Başörtülü Diye Misafirhaneye Almadılar
Baba Kantar, “Kıbrıs’taki komutanlar benimle dalga geçiyorlar. En azından ‘acınızı paylaşıyorum’ diyebilirlerdi. Ama beni geçiştirmeye çalıştılar.”
Üsküdar Emniyet Mahallesi’nde oğullarını son yolculuğuna uğurlayan Kantar ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutu başında basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Aydın Kantar, askeri yetkililere sitem etti. Baba Kantar, ““Kıbrıs’taki komutanlar benimle dalga geçiyorlar. En azından ‘acınızı paylaşıyorum’ diyebilirlerdi. Ama beni geçiştirmeye çalıştılar.” şeklinde konuştu.

“Çocuğuma 1 hafta işkence edip de bu hale koyanlar vicdan azabı çekmiyorsa kimse çekmez.” diyen Kantar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep bilinci kapalıydı. Hiçbir zaman hiçbir yerine kımıldatamadı. Beyin hücreleri ölmüş. Hepimizin evladı olabilirdi. Başka Uğurlar olmasın. Yani biz Kıbrıs’a askerliğini yapsın diye gönderdik. Tezkeresine 5 gün kala bir arkadaşıyla münakaşa ettiği gerekçesiyle işkence edilmiş. Komutanlar o gazino senin bu gazino benim dolaşıyorlar. Askerin başında durmazlar. Ben o zaman çocuğumu niçin senin yanına göndereyim? Eğer emanet ettiğimiz yavrularımıza böyle zulüm yapılacaksa o zaman hiç kimse çocuğunu askere göndermesin.”
Aydın Kantar, askeriyenin misafirhanesine eşinin başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmadığını söyleyerek, “Benim hanımımı misafirhaneye almadılar başı örtülü diye. Niçin açık olanlar giriyor da biz içeri giremiyoruz? Niye biz insan değil miyiz? Açığa da kapalıya da saygı duymak lazım. Hakaret üzerine hakarete maruz kaldık.” ifadelerini kullandı.