Çankaya Belediyesi Aşık Mahzuni Şerif Parkı Açıldı

Yapımı 1996 yılında tamamlanan ve ölümünün ardından düzenlenen törenle evinin yanı başında olması nedeniyle Aşık Mahzuni Şerif`in adı verilen park, semt sakinlerinin isteği doğrultusunda baştan sona yenilenerek açıldı.

Çankaya Belediyesi Aşık Mahzuni Şerif Parkı Açıldı
Mahzuni Şerif`in ailesinden sevenlerine, yakın dostlarından hayranlarına geniş bir kitlenin katıldığı açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe Başkanlığı yöneticileri, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar da katıldı. Başkan Tanık parkın açılışında yaptığı konuşmada, Ankara`nın başkent oluşunun yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Dikmen Yıldızı`nın parladığı yerde Ankara`nın başkent oluşunu vurgulayan her türlü işin önünde şapka çıkartıyor, saygı duyuyoruz. Onun bir parçası olmaya çalışıyor, bundan da gurur duyuyoruz. Aşık Mahzuni Şerif Parkı`nın yenilenmesi de bu yönde attığımız adımlardan bir tanesi. Bize güç kattığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Açılışlarımız sürecek, hep beraber yeşil alanlarımızda birlikteolacak, şenliklerimizi artıracağız. Önümüz kış olsa da gelecek bahara yaza çok daha fazla yeşil alanı Çankayalıların hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. Öztrak ise, Çankaya Belediyesi`ni yakından izlediğini belirterek son dönem yapılan açılışların dikkate değer olduğunu vurguladı. CHP`li belediyelerin çalıştığını söyleyen Öztrak, Aşık Mahzuni Şerif`in `Çeker Giderdim` şiirinden bir dörtlük okudu. "Bakmazdım zalimin gözü yaşına / Sabıra bağlamazdım boşu boşuna / İtikat etmezdim mezar taşına / Taş yerine çiçek eker giderdim" sözlerini hatırladığımızda bu park onun anısını daha da değerli kılıyor" diyen Öztrak, "Parkın yenilenmesinde emeği geçen BaşkanTanık ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum" dedi. Açılışta söz alan Aşık Mahzuni Şerif`in eşi Fatma Mahzuni, parkın yenilenerek Mahzuni`nin adına yaraşır konserlerin, sanatsal aktivitelerin yapılabilir hale dönüştürülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Fatma Mahzuni, "Eminim şu anda bizi izliyor ve çok mutludur" diyerek Başkan Tanık`a teşekkür etti. Dikmen İlker 1. Cadde`de yer alan 2 bin 646 metrekarelik parkta 577 metrekare anfitiyatro ve yürüyüş yolları olmak üzere, kauçuk döşemeli 104 metrekare çocuk oyun alanı, 150 metrekarelik basketbol sahası, bin 700 metrekare çim alanın yanısıra 115 metre açık spor alanı yapıldı. Çankaya Belediyesi Sanatçısı Zeynep Karababa ile başlayan konser, Aşık Mahzuni Şerif`in oğlu Emrah Mahzuni ile devam etti. Yaptığı kısa konuşmada Çankaya Belediyesi`nden emekli olduğunu hatırlatan Emrah Mahzuni, "Belediyemde gururla çalıştım. Bu parkı ilk yapan Doğan Taşdelen`e, babamın adını veren Haydar Yılmaz`a ve parkı babama yaraşır şekilde yeniden düzenleyen Bülent Tanık`a ve eski çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diyerek babası için yazdığı türküleri duygulanan kalabalıkla birlikteseslendirdi

Açılışta sahne alan Mustafa Özarslan, parka sığmayan izleyicilere Mahzuni türkülerinden halaylara varan bir repertuarla muhteşem bir konser verdi.
Kaynak: İHA