Çalışan engelli oranı yüzde 10'a çıkartılmalı

Destici, kurum ve kuruluşlarda yasayla belirlenen çalışan engellilerin oranının yüzde 3 olduğunu belirterek, ''Çalışan engelli oranı yüzde 10'a çıkartılmalıdır'' dedi

Çalışan engelli oranı yüzde 10'a çıkartılmalı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kurum ve kuruluşlarda yasayla belirlenen çalışan engellilerin oranının yüzde 3 olduğunu belirterek, ''Çalışan engelli oranı yüzde 10'a çıkartılmalıdır'' dedi.

Başkent Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Deniz Erdem, BBP Genel Başkanı Destici'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.

Engellilerin özürlü olarak nitelendirilmesini eleştiren Destici, bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

Türkiye'de 10 milyona yakın engellinin bulunduğuna dikkati çeken Destici, yasayla engelliler için belirlenen yüzde 3'lük çalışma kontenjanının yetersiz kaldığını savundu.

Engellilerin kendi kendine yetmesi gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

''Bu nedenle yüzde 3'lük oranın ivedilikle yüzde 10'a çıkartılması gerekir. Biz bu konuda mecliste yasa teklifleri verdik. Ayrıca yapılacak yasal düzenlemelerin engellilerin ihtiyacı olan araç ve gereci de içermesi gerekmektedir. Devlet akülü araba veya işitme cihazının az bir kısmını karşılıyor. Bu maliyetlerin tümünü karşılamalı.''

Başkent Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Deniz Erdem de şehirlerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, ''Gittiğimiz her yerde büyük sorunlar yaşıyoruz. Alışveriş merkezlerinde engelli kasası olmalı. Otobüslere binemiyoruz, üst geçitlere çıkamıyoruz, yürüyüş alanlarında gezinemiyoruz. Yerel yönetimler bütün bu düzenlemeleri yaparken biz engellileri hesaba katmıyor'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA