Basel-van Kardeşlik Derneği`nden Başkan Kaya`ya Ziyaret

Basel-Van Kardeşlik Derneği üyeleri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Basel-van Kardeşlik Derneği`nden Başkan Kaya`ya Ziyaret
İsviçre Basta Parti Başkanı Martin Flückiger, İsviçre Annesty International Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschman, Pedagog Fahriye Usta ve İsviçre Yardım Kuruluşları Sorumlusu Zeynep Sal`ın da aralarında bulunduğu heyet Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı ziyaret etti. Heyet, Van ve Van Belediyesi`nin yaptığı çalışmalarla Kürt siyasetçilerle ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı. Kaya, kapıda karşıladığı heyeti konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsviçre Annesty International Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschman, yaptığı açıklamada, önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Sur Belediyesi ve Van Bostaniçi Belediyelerini ziyaret ettiklerini belirtip son olarak Van Belediyesi`ni ziyaret etmek istediklerini söyledi. Çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini aktaran Heuschman, oldukça kritik bir süreçte böylesi bir ziyareti gerçekleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Konuklarına, "Kente hoş geldiniz" diyen Kaya, son zamanlarda BDP`li belediye başkanlarına yönelik tutuklama ve gözaltıların kaygı uyandırdığını söyledi. Halkın artık bir saatten sonra başına nelerin gelebileceğini bile tahmin edemediğini savunan Kaya, "Normal olmayan bu tutuklama ve gözaltılar artık burada normal karşılanmaya başlandı. Ortaya konulan konsept, toplumu yeniden dizayn etme konseptidir" iddialarında bulundu.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.
Kaynak: İHA