Alman-türk Dostluk Grubu Mardin Belediyesi`nde

Alman-Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth, Mardin Belediyesi`ni ziyaret etti.

Alman-türk Dostluk Grubu Mardin Belediyesi`nde

Dostluk Grubu`na başkanlık eden milletvekili Claudia Roth`a milletvekilleri Johannes Kahrs, Sevim Dağdelen, Stefanie Vogelsang, Karin Evers-Meyer, Serkan Tören ile Federal Meclis görevlisi Cordula Klinger eşlik etti. Dostluk Grubu Heyeti`ni Mardin Belediyesi Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık başkanlık makamında kabul etti.
Mardin`in kıskanılacak derecede güzel olduğunu söyleyen Claudia Roth, "Mardin Dünya`daki ender ve güzel şehirlerden biridir.Tarih, el sanatları, dini ve etnik yapısıyla çok renkli bir şehir.Onun içindir ki turizm ve kültür bölge için çok önemli.Turizm için de güvenlik çok önemli.Çatışmalar ortadan kalkar; rahat huzurlu ve barışçıl bir ortam sağlanırsa insanlar buraya daha çok gelir." dedi.
Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, tarihi bir kente sahip olduklarını söyleyerek, "Mardin kadim bir şehir. Birçok medeniyetin iz bıraktığı bir şehir. Onlarca yıldır ihmal edilmiş olması bu şehrin en büyük talihsizliği.Bir iki yıl içinde bu sorunların çözülmesi de epey zor.Şu an en büyük sorun tarihi eserlerin aslına uygun olarak restore edilmesidir.İki yıl öncesine oranla turizm yatırımlarında büyük artış var.Mardin`de toplumsal herhangi bir sıkıntı yok.Belediye meclisimizde Bdp`li ve AK Partili meclis üyeleri var.Medenice bir diyalog içindeyiz.Mardin`le ilgili tüm konuları uzlaşmayla çözüyoruz." şeklinde konuştu.
Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, Dostluk Grubunun Mardinle ilgili merak ettiği konuları da cevaplandırdı.