Yılmaz Erdoğan, İranlı Ghobadi`nin Mardin`de Çektiği Kısa Filmde Başrol Oynadı

Sanatçı Yılmaz Erdoğan, İranlı dünyaca ünlü yönetmen Bahman Ghobadi’nin Mardin’de çekimleri yapılan kısa metrajlı filminde oynadı.

Çekimleri bittikten sonra filmin yönetmeni ve oyuncuları, Mardin Reyhanî Kasrı’nda bir araya gelerek filmin tanıtımını yaptı.

Amerikan bir yapım şirketi tarafından dünyaca ünlü 10 yönetmen bir araya getiriliyor. Yönetmenlerin her biri 13 dakikalık film çekecek. 10 yönetmen ile film toplam 130 dakika uzunluğunda olacak. Çekeceği 13 dakikalık film için İranlı yönetmen Bahman Ghobadi de Mardin’de `motor` dedi. `Tanrılar ve Mezhepler` konulu olacağı belirtilen filme Ghobadi de İslam dinini anlatan “Eşeklerle Yüzmek” isimli kısa filmi ile katılıyor.
Dünyadaki bütün din ve mezhepleri konu alacak filmin Mardin ayağında ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan başrolde oynadı. Yılmaz Erdoğan, daha önce de Monica Bellucci ile başrollerini paylaştıkları ve yine Ghobadi’nin yönettiği filmde bir araya gelmişlerdi.
Konuyla ilgili konuşan Yılmaz Erdoğan, Mardin`e dünyaca ünlü İranlı yönetmen Ghoban`ın çektiği kısa film için geldiklerini söyledi.
Çalışmanın uluslararası bir prodüksiyonun parçası olacağını aktaran Erdoğan, “Ghoban`ın `Eşeklerle Yüzmek` kısa filminin çekimleri için 10 günden beri buradayız. Mardin’in olağanüstü bir atmosferi var. Kızıltepe ve Dara`da çekimler yaptık. Mardin’de hangi diller kullanılıyorsa, Arapça, Kürtçe ve Türkçe kullandık.”
Mardin’de uzun metrajlı bir film çekmek istediğini de belirten Erdoğan, “Çok geç kaldığımın farkındayım ama bunu yapmak istiyorum.” dedi.

Ünlü Yönetmen Bahman Ghobadi de film hakkında bilgiler vererek, “İslami anlatan kısa bir film. 10 yönetmenin 13 dakika çekeceği ve toplamda 130 dakika olacak film, dünyanın birçok ülkesinde aynı zamanda vizyona girecek. Cannes başta olmak üzere bütün film festivallerine de göndereceğiz. Filmin genel teması aynı tanrı ve mezhepler. Filmi izlediğinizde filmin sonunda anlayacaksınız. Film bir destan üzerinde kuruldu o destan sonunda iki eşekten bahsediliyor.” bilgisini verdi.
Mardin’i çok sevdiğini belirten Ghobadi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün filmi bitirdiğimde, yeryüzünde gördüğüm en güzel şehirlerden birinin Mardin olduğunu anladım. Bunu, bu tarihi kentte Kürdü, Türkü, Arabı ve Süryanisinin bir arada yaşamasına bağlıyorum. Yılmaz Erdoğan`la sinema işinden ötürü bir dostluğumuz var, sevdiğimiz bir dostum. Onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Mardin’in misafirperverliği de bizleri mutlu etti.”

ERDOĞAN`DAN BARIŞ ÇAĞRISI
Toplantı sonunda bölgedeki şiddet olaylarının bitirilmesi için bir çağrıda bulunan sanatçılar adına Yılmaz Erdoğan, “Kendimi bildim bileli bu mesele hep devam ediyor. Ve ben de hep aynı şeyi söylüyorum. Bir sanatçı ne diyebilir. Bir an önce artık bu şiddetin bitmesinden başka hiçbir dileğimiz olamaz. Çünkü bu topraklar, bu insanlar, kavgayı değil barışı hak ediyorlar. Bütün kötümser şartlara rağmen iyimser olmayı sürdürüyorum. Bu barış yakında gelecek diye düşünüyorum.” dedi.