Ak Parti İzmir İl Teşkilatı`ndan Memur-sen’e Ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan yardımcıları Mahmut Badem ve Özer Ataç ile birlikte Memur Sen İzmir Şubesi`ne iade-i ziyarette bulundu.

Ak Parti İzmir İl Teşkilatı`ndan Memur-sen’e Ziyaret
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Akay, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların Türkiye’nin sivilleşmesine katkı sağlayan en önemli erkler olduğunu ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenocak ise Memur Sen olarak gündemlerinde iki önemli konu bulunduğunu, birisinin yeni anayasa çalışmaları, diğerininse toplu sözleşme kanunu olduğunu aktardı. Siyasi partilerin Anayasa Komisyonu`na üçer üye vermesini önemli bir uzlaşma olarak gördüklerini belirterek, “Anayasa çalışmalarının, siyasi rekabete dönüşmeden mutabakatla sonuçlanacağına inanıyoruz. Memur Sen olarak 21, 22 ve 23 Ekim 2011 tarihlerinde Ankara’da, uluslararası bir anayasa kongresi düzenleyeceğiz. Önemle takip ettiğimiz diğer konu ise referandumda yapılan değişikle elde ettiğimiz toplu sözleşme hakkının kanununun çıkarılmasıdır. Bir an önce Meclis`e getirilmesini ve kanunlaşmasını bekliyoruz.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Akay da sivilleşmeyi siyasilerin tek başına yapamayacağını vurgulayarak, sivil toplum kuruluşları ve sendikalara büyük görev düştüğünü ifade etti. Akay, şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, Türkiye’nin sivilleşmesine büyük katkı sağlayan en önemli erklerdir. Kamuda güçlü bir sendikanın olması, siyasetin elini güçlendirir. Memur Sen’in gerek referandumdaki sivil duruşu gerekse şu anda yeni anayasa yapılmasıyla ilgili katkıları, hem Türkiye hem de anayasa için vazgeçilmezdir. Umuyoruz ki tüm sendikalarımızın görüşleriyle Türkiye’nin özlediği bir sivil anayasaya kavuşulur.”
Gazetecilerin bir sorusu üzerine delege seçim takvimi ve ilçe kongreleri sürecini de değerlendiren Ömer Cihat Akay, hafta sonu itibariyle delege seçimlerinin sona ereceğini, 24 Kasım`da da ilçe kongrelerinin başlayacağını söyledi. İlçelerde ortak liste çıkarılmasıyla ilgili bir çalışmaları olduğunu, Bornova, Bayraklı ve Menderes’in dışındaki ilçelerde buna uygun sonuçlar çıktığını belirten Akay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in İzmir ziyaretindeki açıklamalarının altını çizdi: “Sayın Genel Başkan Yardımcımız, Türkiye’deki 957 ilçeyi masaya yatıracağını ifade etmişti. İlçe başkanımızı teşkilatımız, genel merkezimiz ve il teşkilatımız başarılı buluyorsa devam edecektir. Başarılı arkadaşlarımızın zaten karneleri önünde, biz onları görüyoruz. Bunun kararını tek başımıza değil, genel merkezimizle istişare ederek, teşkilattan gelen sese göre vereceğiz.” dedi.