Yeryüzü Doktorları Yemen'e gidiyor

2011 yılında daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç tespiti yapmak ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere 8 Oca

2011 yılında daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç tespiti yapmak ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere 8 Ocak'ta Yemen'e gidiyor.

08-14 Ocak 2011 tarihleri arasında Yemen'de bulunacak olan Yeryüzü Doktorları ekibi, Sana'da sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve Yemen Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

Ülkedeki sağlık alanındaki ihtiyaçları ve yapılabilecekleri tespit etmeye çalışacak olan Yeryüzü Doktorları ekibi, aynı zamanda Yemen'in kuzeydoğusunda bulunan Say'un kentinde ameliyatlar yapacak.

Türkiye'de her 10 bin 15 hekim ve 19 yardımcı sağlık personeli düşerken, yaklaşık 23 milyon nüfusu bulunan Yemen'de bu oran 3 hekim ve 6 yardımcı sağlık personeline düşüyor. Türkiye'de 1 kişinin senelik sağlık ihtiyaçları için harcanan miktar 550 USD iken, bu miktar Yemen'de sadece 50 USD. Yemen bilinenin aksine dünyanın en az gelişmiş 50 ülkesi arasında yer alıyor.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) da destekleriyle gerçekleştirilecek çalışmaların ardından projeler üretmeyi hedefleyen Yeryüzü Doktorları, bu projeleri Yemen'de en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyor.