Jack Straw yine pot kırdı: Pakistanlı Müslümanlar beyaz kızları kolay lokma gibi görüyor

İngiltere'nin eski Dışişleri ve Adalet Bakanı Jack Straw, yeni bir pot daha kırdı. Straw, İngiltere'de yaşayan Pakistanlı Müslümanların beyaz kızlara

İngiltere'nin eski Dışişleri ve Adalet Bakanı Jack Straw, yeni bir pot daha kırdı. Straw, İngiltere'de yaşayan Pakistanlı Müslümanların beyaz kızlara cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek, "Kızları kolay lokma olarak görüyorlar." ifadelerini kullandı. Straw, iki yıl önce de seçim bölgesindeki bir Müslüman kadına peçesini çıkarması gerektiğini söylemesi üzerine büyük tepki almıştı.

İngiliz İşçi Partisi milletvekili Straw, İngiltere'nin Derby şehrinde yaşayan uzak doğu ülkelerinden iki kişinin kızlara cinsel tacizde bulunmakla suçlandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde bazı belli bölgelerde Pakistanlılar beyaz kızları hedef alıyor." diye konuştu.

Straw'un açıklamalarına tepki gösteren İngiltere İçişleri Bakanı Keith Vaz, bunun kültürel bir durumdan kaynaklanmadığını, dolayısıyla bunu toplumun bir özelliği olarak göstererek bütün bir ırka genellemenin doğru olmadığını söyledi.

İngiltere'de dün cinsel taciz suçlamasıyla göz altına alınan Pakistanlı Abid Liaqat (28) ve Abid Sıddık (27) hapis cezası aldı.

Bu arada İngiltere Lordlar Kamarası'nın tek Türk üyesi Baroness Meral Ece de Jack Straw'un açıklamalarına tepki göstererek, "Jack Straw Müslümanlarla ilgili bir yorum yaparken, yine yaptı yapacağını. Straw'un açıklamalarına göre bütün Pakistanlılar beyaz kızlara cinsel tacizde bulunuyor." dedi.