Türkiye Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, Kocaeli'nde başladı

Türkiye Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, Kocaeli'deki Hasan Gemici Spor Salonun'da başladı. Şampiyonaya 22 kulüpten 123 sporcu mücadele ediyo

Türkiye Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, Kocaeli'deki Hasan Gemici Spor Salonun'da başladı. Şampiyonaya 22 kulüpten 123 sporcu mücadele ediyor.

Şampiyonanın ilk gününde, 60 ve 74 kiloda, 22 kulüpten 123 sporcu mücadele etti. 2 gün sürecek şampiyonayı Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Asbaşkan Ercan Ayyıldız, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Rodica Maria Yakşi ve çok sayıda sporsever izledi. Şampiyonda yarın 55, 84 ve 120 kiloda karşılaşmalar yapılacak. Şampiyona, 9 Ocak Pazar günü 66 ve 96 kilolarda yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Güreş Federasyonu Başkanı Bak, şampiyonaya katılımın oldukça yoğun olduğunu söyledi. Gerçekleşen müsabakalardan sonra Türk Milli Güreş takımının şekilleneceğini ifade eden Bak, "Şampiyonadan sonra başarılı olan sporcuları seçmek daha kolay olacak. Böylece Milli Güreş takımının da şekillenmesi daha kolay olacak." dedi.

Ankara Adalet Güreş İhtisas kulübü güreşçisi Mustafa Kartal, çıktığı ilk müsabakayı kazandığını söyledi. Spor salonundaki atmosferin çok güzel olduğunu kaydeden Kartal, "Çıktığım ilk müsabakayı kazandım. Bundan sonraki müsabakalarda da başarılı olmak istiyorum. Hedefim tüm rakiplerimi yenip birinci olmak." diye konuştu.