Müslümanlar Merkez Konseyi, Kıpti kilisesini ziyaret etti

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanı Aiman Mazyek ve beraberindeki heyet, Mısır'ın İskenderiye kentinde saldırıya uğrayan Kıpti Hıri

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanı Aiman Mazyek ve beraberindeki heyet, Mısır'ın İskenderiye kentinde saldırıya uğrayan Kıpti Hıristiyanlarla dayanışma için Düsseldorf'taki St. Maria Kıpti Cemaati Kilisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Aiman Mazyek, "Biz Müslümanların, özellikle de İskenderiye'deki saldırıdan sonra, Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan bu Noel Ayini'nde Almanya'daki Kıpti Cemaati ile derin bağlılık ve dayanışmamızı kesinlikle göstermemiz çok önemliydi. Üç saat süren ayini izlemek bizim için bir şerefti." dedi. Dayanışma ve iyi ilişkilerin sürdürülmesi konusunda aynı görüşte olmalarının kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Mazyek, "Dünyadaki hiç bir suçlunun cürüm ve günahları, Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki iyi ilişkilere takoz, engel koyamaz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Kıpti papazı Boulos Shehata, 250 civarındaki Kıpti Hıristiyan'ın önünde konuğu Aiman Mazyek'i selamladı ve ağırladı. Shehata, ayinde yaptığı konuşmada ZMD ve Müslümanların acılarını paylaşmasının kendileri için ne kadar değerli olduğunun altını çizdi. Ülke içinden ve dışından çok sayıda Müslümandan sayısız ziyaret, elektronik posta ve telefon alarak destek gördüklerini bildiren Shehata, bundan duyduğu sevinci dile getirdi.

Yapılan ayinde, İskenderiye saldırısına rağmen, Kıpti Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki sıkı bağlar ve dostluğa vurgu yapıldı, saldırın iyi ilişkilere zarar vermesine izin verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.