Lojistik Yönetim Uzmanı Yıldıztekin: Lojistik şehri Samsun'da lojistik kriterleri geçmiyor

Lojistik Yönetim Uzmanı Atilla Yıldıztekin, "Samsun Lojistik Köy Projesi'nin sadece Samsun ekonomisi için değil; aynı zamanda Sinop, Tokat, Amasya ve

Lojistik Yönetim Uzmanı Atilla Yıldıztekin, "Samsun Lojistik Köy Projesi'nin sadece Samsun ekonomisi için değil; aynı zamanda Sinop, Tokat, Amasya ve Çorum illerinin ihracat ve ithalatlarında da katma değer oluşturacak bir proje olduğunu söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi'nin 'Samsun'da Lojistik' konulu toplantısına katılan Yıldıztekin, buradaki 73 adet lojistik firmasının hiç birinin lojistik firması kriterlerine uymadığını ve Samsun'un lojistik anlamda çok yetersiz bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Planlı olan her şeyin lojistik olduğunu belirten Yıldıztekin, "Lojistikteki amaç; ihtiyaçların doğru zamanda karşılanmasıdır. Samsun'un coğrafi yerleşimi ile Karadeniz bölgesinde lojistik merkez olacak tek noktadır. Ceynak Grubuna devredilen Samsun Limanı, Yeşilyurt Limanı ve komşusu Toros Gübre'nin kendi işleri için kullandığı ama dışarıya da hizmet verdiği Toros Limanı olmak üzere 3 adet limanı ve genişleme alanı ile Samsun kısa zamanda lojistik üs haline gelme potansiyeli olan bir şehirdir." dedi.

Samsun şehir içindeki farklı lojistik odakları bir araya getirerek 'Organize Lojistik Köy Master Planı' çalışmalarının başladığını hatırlatan Yıldıztekin, yaklaşık 6 ay içerisinde proje çalışmalarının tamamlanarak bakanlığa sunulacağını ifade etti. Samsun Lojistik Master Planı stratejileri belirlenirken, Türkiye'nin Lojistik Stratejilerinin incelendiğini kaydeden Yıldıztekin şöyle konuştu:

"Samsun Lojistik Köyü'nün sadece Samsun ekonomisi için değil; ardında ve yanında hinterlandı içinde olan Sinop, Tokat, Amasya, Çorum illerinin ihracat ve ithalatlarında da katma değer oluşturacak önemli bir projedir. Samsun Lojistik Köy Master Plan Çalışmaları, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)' nın kısıtlı kaynakları ile yürütülüyor. Bölgede bu amaçla yapılan ilk proje ve tüm belirsizliklere rağmen kısa zamanda tamamlanması için Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy başkanlığında kurulan lojistik platform, çalışma grubu ve destek ekibi çalışmaktadır."

Master planın 6 aylık bir süre içinde tamamlanacağı müjdesini veren Yıldıztekin, "Amasya, Çorum, Tokat ve Samsun illerini kapsayan 83. bölge için hizmet verecek Samsun'da kurulacak bir lojistik köy projesi ile sonuçlanacaktır. Lojistiğin Samsun'da gelişmesi için uygulanacak politikaları ve eylemleri ortaya koyan bir sonuç raporuna bağlanacağı beklenmektedir." diye konuştu.