Iğdır'da okullararası spor müsabakaları başladı

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği okullar arası spor faaliyetleri başladı.

Iğdır Milli Eğit

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği okullar arası spor faaliyetleri başladı.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul içi spor faaliyetlerini Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devretmesiyle bu yıl ilk defa ortak müsabakalar yapılmaya başlandı. İskender Iğdır Spor Salonu'nun bakımda olması nedeniyle okullar arası voleybol ve basketbol müsabakaları MEV Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Yaycı YİBO Spor salonlarında gerçekleştirildi.

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, Milli Eğitim Müdürlüğü ile daha öncede ortak birçok çalışma yaptıklarını, okullar arası müsabakalar düzenlenirken, iki kurum çalışanları birlikte hareket edip, hazırlıkları başarıyla tamamladığını söyledi. Özen, "Bu yıl düzenlenecek müsabakalara katılımın daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz. İlimizdeki çocuk ve gençlerimize spor yapmaları konusunda her zaman desteğe hazır olduğumuzu ve her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Spor yapan ve sporla iç içe bir gençlik görmek hem ilimize hem ülkemize yararlı insanlar yetişmesi demektir." dedi.

Müdür Özen, 14 takım katıldığı Genç Erkekler Futbol Müsabakası'nda Cumhuriyet Lisesi'nin birinci olduğunu, bunun yanında güreş, karate ve tekvando müsabakalarına da 200'e yakın sporcunun katıldığını vurguladı.