Eski Denizlispor Başkanı Özsoy'dan CHP'ye cevap: Kulüp geçmiş dönemden borçluydu

Denizli Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Müjdat İlhan'ın, eski Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Özsoy'un borç yükü altına sokularak bir gecede

Denizli Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Müjdat İlhan'ın, eski Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Özsoy'un borç yükü altına sokularak bir gecede istifa ettirildiği ve yerine yeni başkanın seçildiği iddiası, bizzat Özsoy tarafından yalanlandı. Cihan Haber Ajansı'na bu konuda bir açıklama yapan Özsoy, CHP'li İlhan'ın iddialarının yorumdan ibaret olduğunu, haber kaynağının kendisi olmadığını söyledi: "Herkes kendine göre değişik yorumlar yapıyor. Ben görevden istifa ettim. Mevcut başkana ve yönetime, Denizlispor'un başarısı için destek olunması gerekir."

Siyasetin ayrı bir kulvar olduğunu, kendi işi olmadığını vurgulayan Mehmet Özsoy, "Spor adamlarının siyasi görüşünün olmaması gerekir. Biz zaten daha önce kulübün borçlu olduğunu söylüyorduk. Kişiler üzerine konuşulması yanlış. Borç ve alacak konusunda yönetime herkesin destek vermesi gerekir." dedi. Kendilerinin borç yükü altına sokulma iddiasını aklının almadığını ifade eden Özsoy, "Belediye bizi nasıl borç altına sokacak? Bu, siyasi bir yorumdur. Buna nasıl cevap vereyim? Kulüp geçmiş dönemden borçludur zaten, birinin borç altına sokmasına gerek yok." şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili İlhan, dün (6 Ocak) düzenlediği basın toplantısında, Mehmet Özsoy'un borç yükü altına sokularak bir gecede istifa ettirildiğini ve yerine yeni başkan seçildiğini iddia ederek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi Denizlispor'a siyaset karıştırmakla suçlamıştı. Bu iddia, Denizlispor Başkanı Salih Amiroğlu ve Belediye Başkanı Zeybekci tarafından da yalanlanmıştı.