Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü'nü barış görüşmelerindeki tıkanıklığı çözmeye çağırdı

Avrupa Birliği'nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcilerinin, İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeler

Avrupa Birliği'nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcilerinin, İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için Şubat ayı başında toplanmasını istedi. Görüşmelerin son 3 aydır yapılamadığını hatırlatan Ashton; AB, Rusya, ABD ve BM'nin bu tıkanıklığı gidermek için yüksek düzeyli bir toplantı yapması gerektiğini vurguladı.

İki günlük İsrail ve Filistin ziyaretinin ardından yazılı açıklama yapan Ashton, Şubat ayı başında yapılacak Münih Güvenlik Konferansı'nın bu toplantı için fırsat olabileceğini kaydetti.

Ashton, ziyaretleri kapsamında bugün Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Selam Feyyad ile bir araya geldi. Ashton dün İsrail'de Dışişleri Bakanı Avidor Lieberman, Savunma Bakanı Ehud Barak ve ana muhalefetteki Kadima Partisi lideri Tzipi Livni ile görüşmüştü.